Nalazite se
Članak
Objavljeno: 04.03.2020. 16:55

FEC 

VIDEO: Kreće veliko FER Esports Championship natjecanje

Igrat će se 5 naslova za PC i PS4 - League of Legends, Dota 2, CS:GO, PES 2020 i Crash Team Racing.

VIDEO: Kreće veliko FER Esports Championship natjecanje

Esports sekcija zagrebačkog FER-a kroz iduća dva mjeseca organizira veliko esports natjecanje u video igrama pod nazivom FER Esports Championship (FEC) pod medijskim pokroviteljstvom naše izdavačke kuće VIDI.

Cilj natjecanja je promocija studentskog esporta kao i informiranje javnosti o radu FER esports sekcije u okviru projekta "Nadogradnja informatičke i popratne opreme za potrebe esports sekcije FER-a".

Iz tog projekta se sufinanciralo osuvremenjivanje laboratorija A102 na FER-u u svrhu razvoja i promocije esporta kroz studentske i srednjoškolske turnire koji će se održavati u tom laboratoriju. U organizaciji turnira sudjeluju isključivo volonteri FER esports sekcije, a natjecanje na turnirima će biti besplatno i moći će se prijaviti svi građani koji to žele, bez obzira bili studenti, srednjoškolci, zaposlene osobe ili Pro gaming timovi.

FER esports raspored

Kvalitetnom opremom stvoren je prostor koji omogućava, između ostalog, okupljanje u studentskoj zajednici i poticanje sportskog i akademskog duha, a dugoročni cilj projekta je postaviti temelje za održavanje velikih esport turnira, sveučilišnih i državnih prvenstava, ali i svih ostalih sličnih turnira koji će se pojaviti u budućnosti.

Za prvi FER Esports Championship odabrano je 5 esports naslova - League of Legends, Dota 2 i CS:GO za PC računala te PES 2020 i Crash Team Racing za PS4 konzole, kao što možete vidjeti u ovom videu. 

FER esports je objavio da su već krenule online prijave za  Dota 2 turnir koji će se održati u dvije faze. Prva faza sastojati će se od eliminacije po grupama koje će se provesti za vikend (14.3. i 15.3.2020.), a druga faza od glavnog eventa na fakultetu tjedan dana nakon kvalifikacija (21.3. i 22.3.) na samome FER-u. Prijave su otvorene od 4.3.2020. do 11.3.2020. Prijaviti se mogu samo timovi, ne prihvaćaju se pojedinačne prijave igrača.

Svoj tim za DOTA 2 turnir možete prijaviti putem ove poveznice.

Što se tiče turnira u ostalim igrama, prijave za njih idu kasnije, a svima zainteresiranima se preporuča da prate FER esports Facebook i Instagram stranice, jer će se tamo objavljivati i ažurirati sve nove informacije vezane za FEC natjecanja. Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->