Nalazite se
Članak
Objavljeno: 04.03.2020. 13:44

Android 11 

Nova značajka za Android 11

Android 11 će usprkos otkazivanju I/O 2020 uskoro biti predstavljen, a developer preview se već može isprobati.

Nova značajka za Android 11

Google se jučer pridružio brojnim tehnološkim tvrtkama i sajmovima koji su zbog epidemije koronavirusa otkazali svoja događanja, pa od njegove developerske I/O konferencije neće biti ništa, barem ne u fizičkom obliku.

No Google će sredinom idućeg mjeseca svejedno predstaviti Android 11, mada još nije rakao kako će to napraviti, ali za očekivati je da će Sundar Pichai i ekipa održati neki live stream event na kojem bi glavna zvijezda trebao biti novi mobilni operativni sustav i eventualno novi Pixel telefoni.

Što se novog Androida 11 tiče, Google je već prošli mjesec omogućio isprobavanje prve Developer Preview inačice, no nju mogu preuzeti i instalirati samo oni koji imaju telefone Pixel 2, 3, 3a, ili 4.

Za sada je poznato da će najveće promjene u novom Androidu doći u sistemskim promjenama koje će utjecati na ponašanje aplikacija, značajkama privatnosti koje donose poboljšanu sigurnost i dodatne mjere za očuvanje privatnosti te u novim API-jevima za 5G, sharing, povezivost, medijske sadržaje, neuralne mreže i biometriku.

Danas smo preko Reddita saznali za još jednu značajku koja će zaživjeti u novom Androidu, a to je sustav upozorenja koji će vas alarmirati kada telefon ne stavite dobro na površinu bežičnog punjača. Nije puno ali veseli.

Što sve donosi Android 11, barem u Developer Preview inačici možete pronaći na ovoj poveznici, gdje testnu verziju novog Androida možete i preuzeti ukoliko imate podržani Pixel uređaj.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->