Nalazite se
Članak
Objavljeno: 29.02.2020. 11:26

VIVO Apex 2020 

VIDEO: Telefon s kameleonskom gimbal kamerom

Novi 5G koncept koji donosi Vivo posvećen je kameri, optičkom zoomu i brzom bežičnom punjenju.

VIDEO: Telefon s kameleonskom gimbal kamerom

Vivo je prema očekivanjima predstavio svoj novi koncept APEX 2020 mobitela koji su nam u prošlosti otkrivali nove trendove u mobilnoj tehnologiji poput čitača otiska prsta u ekranu, pop-up selfie kamera, dizajn bez gumba i mnoge druge stvari koje su danas postale uobičajene.

Novi APEX 2020 koncept predstavlja 5G uređaj koji je najvećim dijelom posvećen kamerama. Kao prvo, tu je 16 MP stražnja "periskopska" kamera koja donosi konstantni optički zoom od 5X do 7,5 X.   

Posebnu pažnju privlači 48-megapikselna "gimbal kamera". Vivo je u kameru uspio ugraditi strukturu nalik na klasični gimbal, koja omogućuje optičku stabilizaciju slike, što znači da će pri trešnji telefona lijevo-desno i naprijed-nazad kamera ostati na mjestu, što će vam znatno poboljšati fotografiranje i video snimanje, a inspiraciju su našli u očima kameleona koji na sličan način okreće očne jabučice dok cilja plijen.

Vivo tvrdi da će vam ova kamera donijeti poboljšanu stabilizaciju za 200 posto u odnosu na tradicionalni OIS (optical image stabilization) sustav, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Nadalje, koncept sadrži i selfie kameru ispod zaslona koji aktiviranjem postaje proziran, što je nešto slično kao što je već pokazao Oppo.

Pored svega toga, tu si i napredni algoritmi koji se bave poboljšavanjem svih elemenata slike i tona pa imate i značajku "Voice Tracking Auto-Focus", koja koristi tri mikrofona telefona. Dva hvataju zvuk, a treći služi za akustični auto fokus te u kombinaciji vizualnog sustava za prepoznavanje, može bolje fokusirati zvuk prema željenom subjektu.   

APEX 2020 donosi i jedinstven zaslon -"120-degree FullView Edgeless Display". Taj 6,45-inčni 2.330 x 1.080 AMOLED panel se omata oko oba ruba na 120 stupnjeva i čini rubove doslovce nevidljivima kada ga gledate od naprijed.

Ispod zaslona se nalazi treća generacija Vivo Screen SoundCasting tehnologije koja uklanja potrebu za rupama sa zvučnicima i poboljšava zaštitu od vode i prašine.

I na kraju, tu je i super brzo punjenje "Wireless Super FlashCharge 60W", pa je Vivo demonstrirao punjenje baterije od 2000 mAh za 20 minuta, mada bismo više voljeli vidjeti koliko bi trajalo za malo veće baterije od 4000 ili 5000 mAh kakve su danas sve više standard.

APEX 2020 pogoni Snapdragon 865 čipset i dolazi sa 12 GB RAM-a te 256 GB pohrane, a loša stvar je što neće nikada stići na tržište u ovom obliku, no njegove tehnologije bismo mogli vidjeti u nekim od uređaja iduće generacije tijekom ove godine.   Vezani sadržaji
Ključne riječi koncept Vivo APEX 2020
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->