Nalazite se
Članak
Objavljeno: 31.03.2015. 10:15

Microsoft 

VIDEO: Izašao Windows 10 build 10049 sa Spartanom

Novi build Windows 10 Technical Previewa s oznakom 10049 dostupan je za preuzimanje i instalaciju.

VIDEO: Izašao Windows 10 build 10049 sa Spartanom

Svi testeri Windows 10 TP-a koji su bili pomalo razočarani što se u zadnjem buildu nije našao internetski preglednik Spartan, sada će se vjerojatno razveseliti, jer će ga napokon moći isprobati. Microsoft je upravo izdao Windows 10 TP build 10049 koji uključuje i novi preglednik, te i dalje nosi radno ime Project Spartan, što znači da će se u finalnoj inačici možda zvati nekako drugačije.

Valja naglasiti da se gotovo čitav novi build temelji na novom pregledniku, pa osim nekih manjih neprimjetnih poboljšanja i zakrpi, nemojte očekivati ništa spektakularno.

Pojava Spartana u novom buildu Windowsa 10 predstavlja prvi korak u "velikoj smjeni preglednika", odnosno zamjene legendarnog Internet Explorera, kojeg doduše neće u potpunosti ugasiti, već više neće biti "defaultni" browser u Microsoftovom operativnom sustavu. Dakako, ako se pokaže da će korisnici dobro prihvatiti Spartan, vrlo je vjerojatno da će Redmond IE jednog dana zauvijek "zatući", jer ga inače ne bi ni radili.

Kao što vjerojatno znate, Spartan će biti univerzalna aplikacija koja će funkcionirati i izgledati isto na PC-ima, pametnim telefonima i tabletima s Windowsima 10.

Novi build je zasad dostupan samo onim korisnicima koji su u takozvanom "Fast Ringu". Ako u opcijama Windows 10 TP-a nemate podešeno da vam se nadogradnje pojavljuju "brzo", to možete namjestiti pomoću ovog jednostavnog tutoriala. Moramo vas upozoriti da prve (Fast Ring) build nadogradnje obično imaju više bugova od "sporih", a ova uključuje probleme s e-mailom i nekompatibilnosti s Visual Studiom 2015.

Zajedno s novim buildom (i preglednikom), Microsoft je objavio i video Project Spartan: Beyond Browsing (dolje), pa pogledajte s čime se posebno ponose (i hvale).  

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->