Nalazite se
Članak
Objavljeno: 27.03.2015. 13:03

Call of Duty 

INFOGRAFIKA: CoD franšiza skupila 100 milijardi mečeva

Ovaj podatak ukazuje na razmjere popularnosti multiplayera jedne od najigranijih franšiza video igara u povijesti.

INFOGRAFIKA: CoD franšiza skupila 100 milijardi mečeva

Poznati distributer i izdavač video igara Activision objavio je impresivnu infografiku koja ukazuje koliko je popularna njihova franšiza Call of Duty igara, posebice igranje u multiplayeru.

U svojem blog postu kojim predstavlja ovu infografiku, Activisionov komunikacijski mednadžer Scott Lowe piše kako su statistike koje se odnose samo na najnoviji nastavak pod nazivom Call of Duty: Advanced Warfare izdan u studenom prošle godine, ukazale da su igrači izveli više od 16,1 milijardu skokova, što je udaljenost koja odgovara onoj koliko iznosi 230 letova na Mars. Od kako je CoD franšiza lansirana prije 10 godina, prodano je više od 175 milijuna kopija za sve platforme, što odgovara prodaji jednog primjerka CoD igre svake dvije sekunde. Pored toga, Lowe kaže da su igrači samo od 2010. godine bacili više od 300 milijardi granata, što je 44 puta više od ukupnog broja svih mobilnih telefona na svijetu.

COD infografika

Doda li se tome brojka od 100 milijardi odigranih mečeva, što je nesrazmjerno više od mečeva u najpopularnijim sportskim natjecanjima poput engleske nogometne lige, jasno je kolika je popularnost CoD-a, ali i online gaminga općenito, pa svi oni koji podcjenjuju utjecaj gaminga u svijetu ICT-a, više nemaju niti jedan argument koji bi im išao u prilog.

Activision trenutno planira veliko finale prvenstva u igri Call of Duty: Advanced Warfare, koje će se odigrati u Los Angelesu tijekom ovog vikenda. GG!Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->