Nalazite se
Članak
Objavljeno: 13.06.2017. 17:40

Baggizmo Wiseward 

VIDEO: Hrvatski pametni sigurni novčanik na Kickstarteru

Novčanik Baggizmo Wiseward se u cijelosti izrađuje u Hrvatskoj i osigurava kartice RFID zaštitom.

VIDEO: Hrvatski pametni sigurni novčanik na Kickstarteru

Možda niste ni svjesni koliko su današnji hakeri postali sofisticirani korištenjem "card skimmer" tehnologije koja im omogućuje da posebnim uređajima podatke s vaših kreditnih kartica skidaju s udaljenosti do jednog metra, bez obzira držali ih u torbi, novčaniku ili džepu.

Obzirom na takvu prijetnju koju donose "digitalni džepari", sve više se javlja potreba za zaštitom koja će onemogućiti takve krađe, a hrvatski startup Baggizmo pod vodstvom Ladislava Jurića odlučio je tržištu ponuditi pametni novčanik Baggizmo Wiseward koji može zaprimiti do 15 kartica, od kojih se njih 10 može osigurati RFID zaštitom. 

IMG_20170613_152808

Danas je u Tehnološkom parku Zagreb na Zagrebačkom velesajmu Ladislav Jurić pritiskom na veliki crveni gumb simbolično lansirao crowdfunding kampanju na Kickstarteru kojoj je cilj dovesti na tržište ovaj zanimljiv proizvod, koji možete vidjeti u ovom videu.    

Pametni novčanik Baggizmo Wiseward prvi je pametni novčanik na svijetu koji je integrirao više različitih aspekata zaštite u isti proizvod. Za razliku od drugih pametnih novčanika, Baggizmo Wiseward je prvi integrirao UV i RGB LED lampice, akcelerometar koji može recimo detektirati pad novčanika, kao i magnetni senzor za npr. detekciju kada je novčanik otvoren.

Novčanik se povezuje s vašim mobilnim uređajem putem Bluetootha, temeljem čega korisnik zaprima zvučnu obavijesti o lokaciji novčanika, a dostupna je i geolokacija.

IMG_20170613_153410

Pametni novčanik posjeduje i zonu izvan RFID-zaštite koja omogućuje smještaj do 5 kartica (kartice za garažu, javni prijevoz i sl.) koje korisnik prema potrebi skenira, bez potrebe vađenja iz novčanika. Od senzora tu su još i žiroskop, brzinomjer i magnetski senzor, koji donose prevenciju za gubitak i krađu novčanika te dojavljuju korisniku promjenu lokacije novčanika prilikom krađe, gubitka ili zaboravljanja. Putem mobilne aplikacije novčanik može aktivirati i zvučni alarm kako bi se locirao novčanik ili uplašio kradljivac koji je još u blizini.

razvoj elektronike

RGB LED lampe osvjetljavaju sadržaj novčanika u tamnijem okruženju, a boje svjetla moguće je personalizirati putem Baggizmo Wiseward aplikacije.

Baterije novčanika se pune sustavom ess Charginga te ih je moguće puniti na bežičnim punjačima Qi standarda.

IMG_20170613_153428

Ukoliko Kickstarter kampanja bude uspješna te u sljedećih 30 dana prikupi 35.000 američkih dolara, pametni novčanik će se isporučivati u listopadu ove godine, a dobit će ga svi koji u kampanju uplate 69 dolara.

Eto Hrvati sada imaju pametni sigurni novčanik, sada samo treba otkriti način kako ga napunitiVezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->