Nalazite se
Članak
Objavljeno: 08.06.2017. 14:31

PSVR 

Sony prodao milijun VR headsetova

Mada službeni podaci o prodaji Vivea i Rifta nisu objavljeni, čini se da Sony vlada high-end VR svijetom.

Sony prodao milijun VR headsetova

Mada ćete na mnogim svjetskim (i domaćim) IT i gamerskim sajmovima biti bombardirani VR-om sa svih strana, još uvijek nije poznato kako ide prodaja tri najmoćnija high-end headseta, odnosno kakve prodajne brojke bilježe Facebookov Oculus Rift, HTC-ov VIVE i Sonyev PSVR.

Za razliku od Marka Zuckerberga i direktorice HTC-a Cher Wang, koji ne žele iznijeti te podatke, predsjednik Sony Interactive Entertainmenta Atsushi Morita izjavio je da se PSVR do sada prodao u više od milijun primjeraka te da je prodaja nadmašila sva očekivanja. "Vjerujem da je VR tehnologija najveća inovacija od rođenja televizije. Ona je poput vremeplova ili vrata prema bilo čemu", kaže Morita.  

Prema podacima analitičke kuće IDC, u prva tri mjeseca ove godine VR hedasetovi su prodani u više od 2 milijuna primjerka. Ako se ne računaju jeftini sustavi poput Gear VR-a ili Google Cardboarda, Sony PSVR je definitivno prvi u high-end segmentu s više od 429.000 prodanih jedinica u tom razdoblju.

Razlozi zbog kojih se Sony prodaje bolje od Rifta i Vivea su očiti. To je prije svega cijena od 399 dolara jer Rift košta 599 a Vive 799 dolara. Drugi razlog je što za vrhunski VR ne trebate skupo PC računalo već PS4 konzolu, a treći je u tome što Sony ima "bazu" od 60 milijuna vlasnika PS4 konzola koji za uživanje u VR-u ne moraju dokupiti moćne procesore i grafičke kartice, već samo nabave PSVR i mogu odmah uživati u virtualnim svjetovima.  

Vezani sadržaji
Ključne riječi Sony VR headset PSVR Atsushi Morita
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->