Nalazite se
Članak
Objavljeno: 20.07.2018. 10:29

Corning 

VIDEO: Gorilla Glass 6 za 15 padova s 1 m visine

Novo staklo omogućuje 15 padova vašeg telefona s jednog metra visine  bez posljedica po zaslon.

VIDEO: Gorilla Glass 6 za 15 padova s 1 m visine

Corning je danas vodeći proizvođač rješenja za zaštitu zaslona pametnih telefona pod nazivom GorillaGlass, a sada je predstavio šestu generaciju koja je još izdržljivija od prijašnjih.

U svojem medijskom priopćenju Corning navodi da će telefoni sa zaslonom koje štiti Gorilla Glass 6 izdržati 15 uzastopnih padova s visine od jednog metra, što ga čini dvostruko izdržljivijim u odnosu na Gorilla Glass 5. 

Prema jednoj studiji koju je provela tvrtka Toluna, prosječnom korisniku pametni telefon padne na pod 7 puta godišnje, a u više od 50posto slučajeva (4 puta) mu ispadne s jednog metra visine, pa je Corning upravo za takve slučajeve razvio novu zaštitu, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Corning kaže da Gorilla Glass 6 dolazi s potpuno novim sastavom stakla koje je kemijskiojačano kako bi postiglo još veću izdržljivost u odnosu na Gorilla Glass 5.

Prvi telefoni ojačani Gorilla Glass 6 zaštitom trebali bi se pojaviti još tijekom ove godine, no Corning još ne govori o kojim/čijim modelima će se raditi, mada je gotovo sigurno da će među njima biti Appleovi telefoni, jer iPhoneovi već nekoliko godina koriste Gorilla Glass.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->