Nalazite se
Članak
Objavljeno: 14.07.2018. 11:08

PC tržište 

Najveći godišnji rast osobnih računala od 2012

Najbolje se prodaju računala koja proizvode Lenovo, HP, Dell, Apple i Acer.

Najveći godišnji rast osobnih računala od 2012

Prema najnovijim izvještajima analitičkih tvrtki Gartner i IDC, prodaja osobnih računala je u drugom kvartalu 2018. zabilježila rast u odnosu na isto razdoblje prošle godine. U izvještaju IDC-a ukazuje se na kvartalni rast od 2,7 posto, odnosno najveći koji je zabilježen od 2012. godine kada je rast iznosio 4,2 posto (1. kvartal 2012. u odnosu na 1. kvartal 2011.).

Gartnerov izvještaj bilježi nešto manji rast od 1,4 posto, no i on ukazuje na prvi kvartalni rast prodaje osobnih računala od 2012. godine.

Analitičari obiju firmi slažu se da rast PC tržišta najviše osigurava poslovno tržište, dok je najmanja prodaja u segmentu potrošačkog tržišta, odnosno računala za kućne potrebe.

U predstojećem razdoblju očekuje se da bi se rast mogao nastaviti i dalje, obzirom na pad cijena grafičkih kartica i jačanje prodaje Chromebookova, high-end prijenosnika te gaming računala.

Najveći pobjednici u prodaji su Lenovo, HP, Dell, Apple i Acer, jer su zabilježili rast u odnosu godina-za-godinu, dok su svi ostali ostvarili pad.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->