Nalazite se
Članak
Objavljeno: 20.07.2018. 09:43

Move Mirror 

VIDEO: Zaplešite uz Google AI

Googleov eksperiment uspoređuje vaše pokrete s 80.000 fotografija.

VIDEO: Zaplešite uz Google AI

Google je lansirao zabavni projekt umjetne inteligencije pod nazivom Move Mirror u kojem možete i sami sudjelovati ako imate malo vremena i web kameru.

Na web stranici projekta možete zauzimati poze, plesne kretnje i grimase koje god želite, a Googleova umjetna inteligencija će u realnom vremenu pretražiti bazu od 80.000 fotografija, izvući one fotke koje su najsličnije i postaviti ih pored vas, a ukoliko želite možete napraviti i kratki animirani GIF, kao što možete vidjeti u ovom videu

Move Mirror funkcionira zahvaljujući Googleovom modelu računalnog vida pod nazivom PoseNet koji je u stanju iz snimke web kamere detektirati vaše tijelo i identificirati u kojoj se pozi nalazite. Osim praćenja pozicija udova i zglobova, AI pokušava prepoznati i vaše facijalneizraze analizom ključnih točki lica pa će i njih dodati na usporedne slike ukoliko ih posjeduje u bazi. 

move-mirror (1)

Obzirom da Move Mirror pogoni TensorFlow.js, čitavo praćenje poza se prikazuje direktno u vašem web pregledniku. Više informacija o TensorFlowu možete pronaći u rubrici "Programiranje" u aktualnom broju časopisa VIDI br. 268, kao i u idućem broju VIDI br. 269/270.  

Ako se želite malo razgibati i zabaviti, MoveMirror možete isprobati putem ove poveznice.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->