Nalazite se
Članak
Objavljeno: 04.06.2013. 10:48

Computex 2013 

VIDEO: Dell XPS 11, konvertibilac super razlučivosti

Dell je na sajmu prikazao samo jedan konvertibilni tablet, no prilično zavidnih karakteristika.

VIDEO: Dell XPS 11, konvertibilac super razlučivosti

Na Computex sajmu neki izlagači preferiraju kvantitetu, dok se drugi nastoje predstaviti s manje proizvoda, kod kojih sve adute bacaju na kvalitetu.

Dell je tako (za razliku od recimo Asusa), na sajam došao samo s jednim konvertibilnim tabletom dijagonale od 11,6 inča, no vanserijske razlučivosti od 2560 x 1440 piksela.

Osim te razlučivosti neuobičajene za tablete, kojoj bi zavidjeli i mnogi monitori za desktop računala, Dell XPS 11 se može pohvaliti i šasijom izrađenom od kombinacije ugljičnih vlakana i aluminija, a ne smije se zaboraviti ni njegovo svojstvo 2-u-1 uređaja, odnosno činjenicu da se radi o kombinaciji tableta i prijenosnika.

Za razliku od dobrog dijela konvertibilaca, XPS 11 ne nudi mogućnost odvajanja tipkovnice, već kada želite prijenosnik pretvoriti u tablet, jednostavno presavinete tipkovnicu za 360 stupnjeva. Kako vam tipkovnica koja se tada nalazi s druge strane uređaja ne bi otipkavala slučajno znakove i smetala vam u radu, Dell je uređaj napravio tako da se automatski isključuje čim ju zakrenete za više od 180 stupnjeva, pa tada na tabletu nastavite raditi samo pomoću komandi koje unosite na ekranu osjetljivom na dodir. Dakle moglo bi se reći da je Dell bio "inspiriran" Lenovo Yoga uređajem. 

Dell navodi kako će uređaj posjedovati USB 3.0 utor, Thunderbolt, čitač SD kartica, te aktivnu Stylus olovku.

Što se tiče ostalih hardverskih komponenti koje se nalaze unutra, Dell nije želio reći ništa o veličini baterije, RAM memoriji, procesoru i prostoru za pohranu podataka, mada je prototip prikazan na sajmu bio opremljen Intelovim i5 Haswell procesorom. O cijeni i dostupnosti također nema previše podataka, osim što bi uređaj na tržište trebao stići prije božićnih blagdana.

VIDEO: Dell XPS 11Vezani sadržaji
Ključne riječi tablet Dell prijenosnik XPS 11 2-u-1
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->