Nalazite se
  • Računala
  • Novosti
  • VIDEO: AI preporučuje umjetnička djela koja vam odgovaraju
Članak
Objavljeno: 26.01.2018. 15:34

Sotheby's 

VIDEO: AI preporučuje umjetnička djela koja vam odgovaraju

Poznata aukcijska kuća koristit će umjetnu inteligenciju koja će vam predlagati koja su umjetnička djela najbolja za vas.

VIDEO: AI preporučuje umjetnička djela koja vam odgovaraju

Mnogim ljudima koji imaju mogućnosti (novaca) i želje za kupovanje umjetnina na putu stoji velika prepreka, neznanje. Ukoliko ne kupujete umjetnine isključivo iz dekorativnih razloga, odnosno da se slažu s vašim tapetama ili kutnom garniturom, a nemate nikakvo obrazovanje iz umjetnosti, uskoro ćete moći koristiti usluge AI-a aukcijske kuće Sotheby's, koji će vam ih preporučivati prema osobnim preferencama.

Kako bi dobio takvog AI suradnika Sotheby's je kupio tvrtku Thread Genius koja koristi AI da pronalazi umjetnička djela temeljena na fotografijama umjetničkih slika, satova, namještaja i drugih predmeta.

Sotheby's kaže da će spojiti tehnologiju s podacima koje već posjeduje u bazi kako bi pomogao klijentima u odabiru objekata koji odgovaraju njihovom ukusu i budžetu, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Inženjeri koji su osnovali Thread Genius prije su pomogli Spotifyu u izradi AI-a koji prepoznaje glazbu, a aplikacija koju su napravili sada podsjeća na Googleovo pretraživanje i omogućuje pronalaženje umjetnina, odjeće i drugih objekata među vizualno sličnim proizvodima u raznim kategorijama, a u stanju je čak i pronalaziti slične uzorke među određenim dijelovima umjetnina nakon što rukom iscrtate dio koji vas zanima.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam