Nalazite se
Članak
Objavljeno: 22.01.2018. 14:43

TAG Heuer 

Pogledajte koliko košta najskuplji smartwatch na svijetu

Ako ste mislili da je Apple Watch skup, pogledajte koliko traže za novi Connected Modular 45.

Pogledajte koliko košta najskuplji smartwatch na svijetu

TAG Heuer je jedan od najekskluzivnijih brandova pametnih satova, a svake godine izda neki model koji košta više od Apple Watcha kojeg mnogi smatraju jako skupim. 

Ovogodišnje izdanje njihovog pametnog sata nadmašuje sve što se do sada nalazilo na tržištu, jer će vas novi model Tag Heuer Connected Modular 45 sata koji je prošle godine koštao 1.600 dolara, sada doći  "samo" 180.000 dolara (1.092.842 kn). Ako se pitate zbog čega je cijena u odnosu na prošlogodišnji model toliko narasla, razlog leži u svjetlucavim komadićima stakla pod nazivom dijamanti. Tag Heuer je naime u sat ugradio ni manje ni više nego 589 23,35-karatnih dijamanata koji su uglavljeni u kućištima od bijelog zlata, pa stoga opravdano nosi novo ime Connected Modular 45 Full Diamond.

Diapo4_CM45FullDiamond_News_0

Što se hardvera tiče, ovaj sat ni po čemu nije napredniji od Apple Watcha serije 3, jer radi na Android Wear 2.0 operativnom sustavu i sadrži 1,39-inčni AMOLED zaslon razlučivosti od 400x400 piksela, prekriven safirnim staklom debljine od 2,5 mm, dok ga pokreće Intel Atom procesor Z34xx uparen s 512 MB RAM-a i 4 GB pohrane. Što se senzora tiče, oni uključuju akcelometar, žiroskop, mikrofon, ambijentalni svjetlosni senzor, GPS i NFC. Sat podržava Bluetooth 4.1 i Wi-Fi, a baterija od 410 mAh bi vam prema tvrdnji proizvođača trebala izdržati oko 25 sati "normalnog" korištenja, odnosno jedan dan.

Uređaj možete upariti s iOS i Android telefonima te je vodootporan do dubine od 50 m, no nekako imamo osjećaj da sat prepun dijamanata koji košta više od milijun kuna nitko neće nositi na plivanje ili ronjenje.

Ako upoznate nekoga tko će kupiti ovaj sat odmah nam javite kako bismo ga mogli raskrinkati javnosti.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam