Nalazite se
Članak
Objavljeno: 30.03.2017. 09:52

DRONEfest 

U Zagrebu započeo DRONEfest

Posjetili smo drugo izdanje najveće hrvatske konferencije o dronovima i pogledali prve zanimljive letjelice.

U Zagrebu započeo DRONEfest

U Zagrebu se održava drugo izdanje najveće hrvatske konferencije o dronovima – DRONEfest. Kroz dva dana konferencije sudionike očekuje preko 30 predavanja, čak deset radionica, dvije panel rasprave te sajam i fly zona, gdje se već izmjenjuju demonstracije leta različitih modela dronova, dok na sajamskom prostoru partneri konferencije i izlagači predstavljaju svoje bespilotne letjelice i druge proizvode i usluge vezane uz tu industriju.

DRONEfest VIDI Otvorenje

Jedno od najzanimljivijih predavanja očekujemo da će biti keynote na engleskom jeziku Mirka Kovača s Imperial Collegea u Londonu, koji će prezentirati rad najnaprednijeg drone laboratorija u Velikoj Britaniji na čijem je čelu.

DRONEfest VIDI 8

Prvi dan konferencije bavit će se prvenstveno temama vezanim uz probleme regulative pa će i današnja panel rasprava biti na temu izazova u provedbi letačkih operacija bespilotnim letjelicama. Drugi će se dan više baviti poslovnom uporabom dronova s naglaskom na poljoprivredu. Tema subotnje panel rasprave je „Mogućnosti i izazovi korištenja bespilotnih letjelica u razvoju poljoprivrednog sektora“.

DRONEfest VIDI 6

U petak će se paralelno s predavanjima održavati i deset praktičnih radionica različite tematike, od razvoja do utrke dronova.

DRONEfest VIDI 2

Uzbuđeni smo i zbog današnje završne prezentacije leta drona. Naime, u 15:30 zagrebački Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER) demonstrirat će autonomnu inspekciju vjetroelektrane dronom. Za potrebe demonstracije, u fly zoni će u tom terminu biti postavljena i četvero-metarska maketa vjetroelektrane.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam