Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Elektromehanički instrument na kamenčiće
Članak
Objavljeno: 18.03.2017. 11:09

Rock Band 

VIDEO: Elektromehanički instrument na kamenčiće

Nova kreacija umjetnika Neila Mendoze dolazi u obliku doista čudnog stroja koji izvodi Beatlese.

VIDEO: Elektromehanički instrument na kamenčiće

Neil Mendoza je glazbenik i inovator koji ima unikatne ideje i jako puno vremena u životu, a njegov najnoviji projekt dolazi u obliku Rock Band stroja koji predstavlja elektromehanički instrument kojim se upravlja računalom putem MIDI playera napisanog u openFrameworksu koji je putem USB-a u komunikaciji s razvojnom pločicom.

No taj računalni i mikrokontrolerski dio je najmanje zanimljiv u ovom projektu, jer je glavna faca priče mehanički dio stroja koji svira izbacivanjem kamenčića u zrak solenoidima, odnosno elektromagnetskim napravama koje se sastoje od elektromagneta i pomičnih metalnih jezgri s oprugama koje se pokreću pod djelovanjem struje.

Kamenčići potom udaraju u aluminijske pločice koje vibriraju te ispucavaju magnetske hematite u komadiće mramora korištenjem okretnog magnetskog polja, a tu su i "slapperi" koji pljuskaju veće kamenje materijalom od umjetne kože, kao i "buzzeri", odnosno zujalice. Kako sve to zajedno izgleda i zvuči pogledajte u ovom videu.

Mendoza kaže da je čitav sustav dizajnirao korištenjem Autodesk Fusion 360 i Autodesk Inventor softvera. Nas više zanima od kuda je uopće došao na ideju napraviti takav instrument, no takve stvari se ne pitaju rubne genijalce poput njega.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->