Nalazite se
Članak
Objavljeno: 28.06.2017. 16:01

96-Layer 3D Flash Memory 

Toshiba najavila 3D flash memoriju od 96 slojeva

Najnovija Toshibina SSD tehnologija može smjestiti 128 GB na još manji čip.

Toshiba najavila 3D flash memoriju od 96 slojeva

Toshiba Memory Corporation je najavio dolazak nove 96-slojne BiCS FLASH 3D NAND memorije složene u stogu (stacked) koja će se pojaviti na tržištu tijekom 2018 godine. Ona će omogućiti SSD diskovima i drugim proizvodima s flash memorijom 40 posto više pohrane u odnosu na 64-slojni NAND koji su počeli proizvoditi WD i Toshiba prošli mjesec te će utjecati i na smanjenje cijena flash memorije.

Uzorci nove memorije će se isporučivati Toshibinim partnerima u drugoj polovici ove godine, a stići će u obliku čipova od 256 gigabita (32 gigabajta). Novi proizvodi s ovom memorijom naći će se u SSD-ovima, pametnim telefonima, tabletima i memorijskim karticama.

Pored toga Toshiba navodi kako će u skoroj budućnosti svoju 96-slojnu tehnologiju proizvodnje donijeti i u proizvode s većim kapacitetima od 512 gigabita (64 GB) QLC (quadruple-level cell) tehnologije.

Glavna stvar s ovom memorijom zbog koje će biti zanimljiva korisnicima i proizvođačima uređaja je što smanjuje troškove izrade po bitu, te povećava proces proizvodnje memorijskog kapaciteta po waferu silicija.

Nova 96-slojna BISC Flash memorija će se proizvoditi u tvornici Yokkaichi Operations, u postojećem pogonu Fab 5, novom pogonu Fab 2 te pogonu Fab 6 koji se otvara u ljeto iduće godine.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->