Nalazite se
Članak
Objavljeno: 18.06.2017. 13:06

Lingmo One2One 

VIDEO: Watson AI u univerzalnom prevoditelju

Gadget koji u sekundama zasad prevodi govor na 8 jezika može se već kupiti za 1.184 kn.

VIDEO: Watson AI u univerzalnom prevoditelju

Australska startup tvrtka Lingmo International iz West Gosforda, Australija, u prodaju je lansirala mobilni glasovni prevoditelj One2One koji je predstavljen nedavno na Samitu Ujedinjenih naroda za umjetnu inteligenciju u Ženevi.

Uređaj koji možete naručiti za 179 dolara (1.184 kn) zasad je u stanju prevoditi na osam jezika, odnosno engleski, japanski, francuski, talijanski, španjolski, brazilski portugalski, njemački i kineski, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Za razliku od drugih prevoditelja, One2One ne traži povezivost putem Bluetootha ili WiFi-a, već se u njemu nalazi umjetna inteligencija za prevođenje i razumijevanje prirodnog jezika IBM Watsona te API-i za prevođenje. Taj sustav se uspješno nosi s kontekstualnim problemima koje imaju drugi softverski prevoditelji te je u stanju čak razumjeti i neke lokalne dijalekte.

Jedino ograničenje ovog sustava je što funkcionira isključivo između osoba koje ga moraju obje posjedovati i međusobno se povezati, no dobra je stvar što za korištenje Lingmovog prevođenja nećete morati imati uređaj sa slušalicom, već ćete moći koristiti i aplikaciju za pametni telefon. Autori kažu da ćete nakon izgovorene rečenice dobiti odgovor na odabranom jeziku u roku od 2 do 3 sekunde, a u planu im je širenje jezika, no hrvatski im vjerojatno neće biti među prioritetima jer će se, barem u početku, koncentrirati na jezike s najviše govornika.

Možda je ovo početak razvoja univerzalnih prevoditelja iz Star Treka.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->