Nalazite se
Članak
Objavljeno: 05.11.2015. 15:16

Strategy Analytics 

Tizen je sada četvrti najveći mobilni OS

Prema podacima za treći kvartal, Samsungov mobilni OS je prestigao BlackBerry.

Tizen je sada četvrti najveći mobilni OS

Poznato je da se Samsung prilično trudi da njegov Tizen open-source OS uzme čim veći dio tržišnog kolača u domeni mobilnih operativnih sustava, a ta mu se strategija izgleda počela isplaćivati.

Naime, nakon što se potrudio pogurati Tizen na pametne televizore i pametne satove, Samsung je njime opremio najnoviji pametni sat Samsung Gear S2, kao i novi pametni telefon Samsung Z3, a naći će se i na nekoliko novih mobitela koji se već nalaze u fazi izrade.

Prema izvještaju koji donosi Strategy Analytics, Tizen je u trećem kvartalu ove godine stigao na četvrto mjesto najpopularnijih mobilnih operativnih sustava, iza Androida, iOS-a i Windows Phonea, što znači da je prestigao BlackBerry. Dakako, to možda nije neki pretjerano veliki razlog da bi Samsung održao veliko slavlje, jer je prestizanje BlackBerrya više izazvao njegov pad nego rast Tizena.

Dakako, Samsung bi mogao udio Tizena podići na taj način da njime opremi svoje flagship telefone i tablete, no obzirom na konstantni rast Androida, teško je vjerovati da će se na to odlučiti tako brzo.  

Izvor: Strategy Analytics

Vezani sadržaji
Ključne riječi Samsung OS Tizen mobilni
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->