Nalazite se
Članak
Objavljeno: 19.10.2021. 16:23

PS5 

Sony testira dijeljenje PS5 slika i videa mobitelom

Korištenjem PlayStation aplikacije moći ćete instantno dijeliti screenshotove i video putem pametnog telefona.

Sony testira dijeljenje PS5 slika i videa mobitelom

Sony je na Twitteru objavio kako je započeo testirati novu značajku namijenjenu korisnicima PS5 konzola, dijeljenje screenshotova i video snimaka putem pametnih telefona.

Nova značajka radi pomoću testne beta inačice PlayStation aplikacije i zasad je mogu koristiti samo odabrani testeri u Japanu i Kanadi. Značajka zapravo donosi funkcionalnost koju Xbox već nudi duže vrijeme, no vjerujemo da će mnogi korisnici biti zahvalni Sonyu na njoj. 

Kada na konzoli uključite novu značajku, ona će automatski "uploadati" sve vaše  snimke u oblak, a njima ćete moći pristupiti putem PlayStation aplikacije i pohraniti je na svoj telefon, podijeliti ih na društvenim mrežama ili slati prijateljima na PSN-u. To će biti znatno jednostavnije u odnosu na postojeći sustav direktnog dijeljenja s konzole.

Osim screenshotova skinutih iz Create menija ili putem shortcuta Create gumba, moći ćete dijeliti gameplay video filmove kraće od 3 minute u razlučivosti do 1080p (dakle ne 4K). Kako bi se screenshotovi i video automatski uploadali, morate povezati PS5 konzolu i PlayStation aplikaciju te imati omogućenu značajku "Stay Connected to the Internet".

Sony kaže da se nova značajka testira zajedno s drugim beta značajkama i postoji mogućnost da možda neće biti ugrađena u finalnu inačicu. Obzirom da su sve stvari koje je Sony doveo do bete na kraju izdane, vjerujemo da će tako biti i s ovime. Uskoro.

Prvi beta testeri kažu da za korištenje značajke nije potrebno imati pretplatu na PlayStation Plus, no pitanje je hoće li tako biti i s finalnom inačicom.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->