Nalazite se
Članak
Objavljeno: 12.10.2021. 14:38

Microsoft 

Haker objašnjava važnost novog hardvera za Windows 11

Novi Windowsi bi se trebali obavezno instalirati samo na podržana računala, a evo zbog čega.

Haker objašnjava važnost novog hardvera za Windows 11

Mnogi korisnici koji su smatrali da njihova računala imaju dovoljno moćan hardver za pokretanje Windows 11 OS-a prilično su se frustrirali kada su otkrili da njihov PC nije kompatibilan, odnosno "W11 podržan", mada sve glavne komponente višestruku nadmašuju minimalne zahtjeve, jer njegova matična nema podršku za TPM 2.0, što je jedan od glavnih zahtjeva Microsofta.

Kao što su to otkrili još testeri u Windows Insider programu, ovo ne znači da se Windowsi 11 ne mogu instalirati na službeno nepodržane konfiguracije, već da to nije preporučeno, prvenstveno zbog sigurnosnih razloga. 

Kako bi razjasnio u čemu je stvar, Microsoft je angažirao svojeg šefa "hakerske službe" Davea Westona, koji na vrlo jednostavan i razumljiv način objašnjava tu tematiku, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Microsoft kaže da je proveo obilje testova na starom hardveru kako bi ustanovio mogu li se Windowsi 11 instalirati na puno više računala. Na kraju je zaključio da ćete bez problema instalirati W11 na mnoga računala na kojima vrtite Windowse 10, no možete očekivati pad u performansama, rušenja sustava i aplikacija u određenim postocima slučajeva (cca 52%).

Ako vas to ne dira previše, slobodno se nadogradite jer su šanse da imate probleme otprilike jednake kao da se necijepljeni zarazite koronom.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->