Nalazite se
Članak
Objavljeno: 19.10.2018. 14:49

Steam 

Motion Smoothing za VR igre na slabijim računalima

Steam VR je u betu lansirao novu značajku koja će pomoći u igranju na slabijim PC konfiguracijama.

Motion Smoothing za VR igre na slabijim računalima

Svi znamo da je VR igranje pomoću high-end hadsetova poput HTC Vivea ili Oculus Rifta vrlo problematična stvar ukoliko u svojoj PC kanti nemate skupocjene snažne hardverske komponente. To dakako ne odgovara ni distributerima igara, jer im smanjuje broj potencijalnih korisnika, pa je Steam odlučio nešto poraditi po tom pitanju.

Najnovija nadogradnja Steam VR platforme će stoga dobiti značajku koju nazivaju Motion Smoothing koja uključuje funkcije Motion Smoothing for TV i Asynchronous Spacewarp. Nova značajka koja se već testira u beti koristi tehnike za poboljšavanje frameratea generiranjem umjetnih frameova (sličica) između dva prava sa svrhom da se izbjegnu trzanja.

Kada Steam VR otkrije da vam tijekom igranja dolazi do trzanja ili pada frameova, automatski će pokrenuti Motion Smoothing koji će smanjiti framerate s 90 fps na 45 fps i generirati svaki treći umjetni frame, čime će se "imitirati" framerate od 90 fps, a ako će vaš jadni hardver i dalje kašljucati, značajka će moći kreirati dva ili tri lažna framea na jedan pravi. Nova značajka će funkcionirati s Oculus Rift, Windows Mixed Reality, HTC Vive i Vive Pro headsetovima, a zasad još nije poznato koliko će smanjiti minimalne/preporučene hardverske zahtjeve u igrama i kako će se odraziti na vizualni izgled.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->