Nalazite se
Članak
Objavljeno: 08.11.2018. 13:52

SDC 2018 

Samsung predstavio savitljivi zaslon za pametne telefone

Osim savitljivih zaslona predstavljene su inovacije u AI-u, IoT-u i mobilnom korisničkom iskustvu.

Samsung predstavio savitljivi zaslon za pametne telefone

Samsung je na svojoj SDC 2018 konferenciji otkrio inovacije u području umjetne inteligencije, interneta stvari i mobilnom korisničkom iskustvu, no nama je posebno zanimljivo bilo saznati poneki detalj o Infinity Flex Display savitljivim zaslonima za pametne telefone koji bi se iduće godine trebali naći u njegovim prvim preklopnim smartfonima te tehnologije. 

Iako je na poluosvijetljenoj pozornici prikazan i prototip telefona s tim zaslonom, nedostajali su detaljni tehnički podaci, no Samsung je objasnio da Infinity Flex Display zajedno s One UI sučeljem donosi novu vrstu mobilnog iskustva koje korisnicima omogućuje da rade ono što ne mogu raditi s običnim pametnim uređajem. Korisnici dobivaju kompaktni pametni uređaj koji se otvara kako bi otkrio veći zaslon za multitasking i gledanje sadržaja u obliku tableta. Također navode da korisničko iskustvo neprimjetno prelazi s manjeg na veći zaslon dok se uređaj otvara, a korisnici mogu pregledavati poruke, gledati video sadržaje, povezati se i istovremeno koristiti tri aktivne aplikacije na većem zaslonu.

IFD

Na Samsung SDC-u su predstavljeni i alati za razvojne programere unutar značajki Bixby i SmartThings, a DJ Koh, predsjednik poslovanja mobilnih komunikacija, Samsung Electronics je izjavio: "Ostvarili smo značajan napredak u istraživanju umjetne inteligencije (AI) i interneta stvari (IoT), što će biti presudno za našu viziju povezanog života. Napredak postignut na značajkama Bixby i SmartThings otvara novo poglavlje u kojem se proizvodi i usluge trećih strana mogu jednostavno integrirati kroz AI i IoT platforme. Također, pametni uređaji sa savitljivim zaslonom postavljaju temelje za novu vrstu mobilnog iskustva. Vrlo smo uzbuđeni jer radimo s programerima na ovoj platformi kako bismo stvorili novu vrijednost za naše korisnike. Jedva čekamo vidjeti gdje nas tehnologija i suradnja vode.“

SDC18_2

Bixby je započeo kao inteligentno sučelje, te kao praktičan način korištenja glasa za interakciju s pametnim uređajem, a Samsung kaže kako sada "razvija Bixby u mjerljivu inteligentnu platformu koja podržava različite proizvode i usluge".

Kako bi programerima olakšao korištenje usluga Bixbyja, Samsung uvodi Bixby Developer Studio. Riječ je o zbirci alata koji razvojnim programerima i partnerima omogućuju uključivanje inteligencije u više usluga i uređaja. Programeri će moći lako stvoriti Bixby kapsule - značajke ili usluge stvorene za Bixby - i učiniti ih lako dostupnima korisnicima na Bixby Marketplaceu. Bixby platforma omogućit će programerima da lako prilagode svoje kapsule, kako za pametne telefone i televizore, tako i za kućanske aparate i druge proizvode diljem Samsung ekosustava.

SDC18_4

Samsung je također naglasio i proširenje Bixbyja na pet novih jezika te će ova značajka u narednim mjesecima biti proširena na britanski engleski, francuski, njemački, talijanski i španjolski.

Među zanimljivim inovacijama Samsung je spomenuo i svoju viziju povezanog života koja je usredotočena na otvoreni IoT ekosustav koji ujedinjuje sve veći broj povezanih uređaja na jednoj platformi. SmartThings pruža iskustvo povezanosti u jednoj aplikaciji, donoseći IoT izvan pametne kuće, u automobilu, uredu i gdje god se korisnici nalazili, a dostupan je na više od 200 tržišta diljem svijeta.

Kako bi razvojnim programerima učinio spajanje uređaja i usluga na platformi SmartThings bržim i jednostavnijim, u redizajniranom SmartThings Developer Workspaceu očekuje ih novi paket alata koji uključuju SmartThings Cloud Connector, SmartThings Device Kit i SmartThings Hub Connector. Programeri sada mogu graditi i pokretati aplikacije na platformi, kao i lako integrirati Zigbee i Z-Wave uređaje.

SDC18_1

Osim toga, nadograđeni rad sa SmartThings certifikacijskim programom (WWST) omogućuje razvojnim programerima izravan pristup SmartThings stručnjacima i resursima. WWST pomaže prilikom optimiziranja uređaja i usluga tako da korisnici mogu uživati u najboljem mogućem iskustvu.

Na konferenciji prema očekivanjima osim prototipa nije prikazan prvi konkretni preklopni uređaj sa savitljivim zaslonom, jer će njega Samsung lansirati najvjerojatnije na zasebnom događanju 2019. godine. Osim što će doći s Infinity Flex Display zaslonom, taj bi telefon mogao biti prvi Samsungov mobilni uređaj s 5G povezivošću.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam