Nalazite se
Članak
Objavljeno: 05.11.2018. 11:00

Intel 

Novi Intelovi 48 jezgreni procesori

Intel predstavio 48-jezgrene Lake-AP i Xeon E-2100 procesore.

Novi Intelovi 48 jezgreni procesori

Novi procesori koje je predstavio Intel nisu namijenjeni desktop računalima, već sustavima visokih performansi poput superračunala i podatkovnim centrima, odnosno serverima

Tu je nova "obitelj" Xeon Cascade Lake-AP (Advanced Performance) procesora koji dolaze s do 48 jezgri i podržavaju 12 kanalaDDR4 memorije.

Intel je dizajnirao tu novu liniju čipova za podatkovne centre na MCP (Multi-Chip Package) arhitekturi, što znači da se svaki procesor sastoji od više "dieva", baš poput AMD-ovih EPYC i Threadripper procesora. Stoga možemo slobodno reći da je ovo Intelov odgovor na dosadašnju prednost AMD-ovih 32-jezgrenih EPYC procesora namijenjenih podatkovnim centrima.

Osim ovih procesora, Intel je predstavio i liniju Intel Xeon Cascade Lake-AP (Advanced Performance) procesora koji dolaze s do 48 jezgri po čipu i podržavaju 12 DDR4 kanala, omogućujući do 96 jezgri i 24 DDR4 kanala u 2P (dual-socket) serverima). Intel još nije potvrdio sadrže li procesori značajku Hyper-Threading, koja bi donijela 96 threadova po čipu.

Intel tvrdi da procesori donose najviše dostupne performanse za najzahtjevnije zadaće u HPC, AI i IAAS sustavima. 

Vezani sadržaji
Ključne riječi Intel procesori Lake-AP Xeon E-2100
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->