Nalazite se
Članak
Objavljeno: 12.01.2012. 10:58

CES 2012. 

Prikazan prototip gamerskog tableta Razer Fiona

Razer je na sajmu prikazao konceptualni prototip svojeg budućeg gamerskog tableta.

Prikazan prototip gamerskog tableta Razer Fiona

Project Fiona je naziv koncepta Razerovog gamerskog tableta koji je premijeru doživio na CES sajmu u Las Vegasu, a koliko je oduševljenje izazvao, svjedoči činjenica da je nominiran među 20 najboljih proizvoda sajma prema mišljenju posjetitelja.

Fionu pokreće treća generacija Core i7 Ivy Bridge procesora, te može pokretati sve PC igre, bez potrebe za ikakvim portanjem, optimizacijom i patchiranjem, što znači da se zapravo radi o punokrvnom snažnom Windows PC-u upakiranom u oblik tableta.

Razer navodi kako ovaj tablet pridjev "gamerski" ne tumači na taj način da može pokretati Angry Birds i slične naslove, već prave punokrvne i zahtjevne PC igre, pa ga se slobodno može nazvati hard-core gaming tabletom.

projectfiona1_1326228927

Kao što možete vidjeti na slici i u videu dolje, ovaj tablet koristi zanimljiv način upravljanja, pomoću kontrolera ugrađenih u drške, koje posjeduju sustav sličan kontrolerima s kakvima ste ste vjerojatno susreli na Playstationu ili Xboxu.

U tablet je integriran i audio sustav Dolby 7.1, a ovo je ujedno i jedini tablet koji posjeduje certifikat THX.

Mada nas ovaj tablet neodoljivo podsjeća na nekakvu hi-tec tacnu, ne bismo ga koristili za posluživanje kave, već je to nešto što spada u sam vrh želja svakog tko u žilama nosi barem poneku kap gamerske krvi.

Razer za sada još nije službeno potvrdio kada će (i hoće li će uopće) krenuti u masovnu proizvodnju Fione, no naglašava kako će u slučaju da se projekt komercijalizira, ovo biti jedini pravi gamerski PC tablet na tržištu koji će raditi pod Windowsima 8 i pokretati najzahtjevnije igre u svoj raskoši najviših vizualnih  i zvučnih postavki.

Iskreno rečeno, nadamo se da će u tom slučaju promijeniti ime koje nosi konceptualni prototip, jer nam se naziv Fiona nekako ne uklapa u "ultimativni gamerski tablet".

VIDEO – Razer Project Fiona

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->