Nalazite se
Članak
Objavljeno: 02.05.2011. 14:44

Novi netbook 

Poznati detalji o Samsung Chrome netbooku

Netbook računalo pod kodnim imenom Alex moglo bi se pojaviti već tijekom ovog ljeta.

Poznati detalji o Samsung Chrome netbooku

Google je na svojoj stranici code.google.com objavio detalje o novom netbook računalu koje se bazira na google Chrome operativnom sustavu.  Računalo kodnog imena Alex moglo bi se pojaviti na tržištu već tijekom ovog ljet, kažu.
 
 Na spomenutoj stranici mogle su se vidjeti i osnovne specifikacije računala, ubrzo su uklonjene, no ne i dovoljno brzo da ih iskusni lovci na vijesti ne bi zapazili i popisali.  

 Srce Samsung Chrome OS netbooka biti će procesor Atom N550 

Samsung Chrome OS netbook imat će tako LCD ekran dijagonale 12.1” sa maksimalnom razlučivošću od 1280x800 piksela, dok će srce uređaja biti procesor Intel Atom N550, dvojezgrena inačica 1.5GHz čipa.
 
 Računalo će posjedovati  2GB sistemske memorije (RAM), SSD disk  SanDisk P4 SSD malih dimenzija, Qualcomm Gobi 3G modem, ethernet klasičnu mrežnu konekciju, kao i WiFi. Pored toga će posjedovati Bluetooth, čitač memorijskih kartica, ugrađenu web kameru, USB portove i VGA izlaz.

Ovo nije prvi slučaj da se Google odlučio isporučiti svoj softver na Samsungovom hardveru, rezultat prošle suradnje je bio Nexus S.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->