Nalazite se
Članak
Objavljeno: 07.07.2018. 12:45

Stylish 

Popularna ekstenzija za Chrome uhodi vas stalno

Svi vaši podaci iz povijesti surfanja internetom odlaze developerima aplikacije.

Popularna ekstenzija za Chrome uhodi vas stalno

Nedavno smo saznali da developeri trećih strana čije su aplikacije povezane s našim Google računom, mogu čitati sve naše mailove, a sada nas sigurnosni stručnjaci upozoravaju da jedna ekstenzija za Chrome prati sve naše djelatnosti na internetu.

Radi se o ekstenziji Stylish koja omogućuje korištenje prilagođenih stilova za web stranice, za koju se procjenjuje da ima više od 1,8 milijuna korisnika.

Stručnjak za sigurnost iz Mozille RobertTheaton otkrio je da je ekstenzija ujedno i spyware koji korisnike Chromea i Firefoxa prati kroz čitavu povijest boravka na internetu, što znači da svi podaci o vašem pretraživanju i surfanju odlaze developerima za svrhe "poboljšavanja koda“ ekstenzije, no nitko ih ne sprječava da s njima čine i neke druge nečasne stvari poput prodaje "četvrtim" stranama, marketinškim tvrtkama ili mračnim facama s interneta koji bi vas jednog dana mogli ucjenjivati. Opcija praćenja se u ekstenziji može isključiti, no po "defaultu" je uključena, pa ako ste koristili Stylish, vrlo vjerojatno su kod nekog developera i vaši podaci o tome da pretraživali internet u potrazi za stranicama koje prodaju nuklearne projektile na crnom tržištu.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->