Nalazite se
Članak
Objavljeno: 04.07.2018. 12:56

Dan Macnish 

AI instant kamera pretvara fotke u crtićku grafiku

Kamera koristi umjetnu inteligenciju da bi pretvorila fotografije u dječje crteže.

AI instant kamera pretvara fotke u crtićku grafiku

Tehnologija u kamerama obično se razvija tako da omogući dobivanje čim veće kvalitete fotografija koje su sve ljepše, kvalitetnije i bogatije detaljima, no to ne vrijedi za čovca po imenu Dan Macnish. On je izradio instant "polaroid" kameru koja koristi neuralnu mrežu, ali ne zbog toga da bi uspješnije preslikavala stvarnost, već da fotografije pretvara u crtićku grafiku koja djeluje poput dječjih crteža u školskoj bilježnici.

back-of-cam2-768x754

Macnish je mapirao milijune žvrljotina iz Googleove video igre "Quick, Draw!" i ubacio ih u svoj sustav za procesiranje slika, nakon čega je njegova instant kamera na pogon Raspberry Pi računala iskoristila te podatke kako bi na njima naučila "žvrljati", odnosno pretvarati lijepe fotografije u jednostavne crteže i na kraju ih printati ugrađenim termalnim printerom.

raspi-camera-cartoons-768x483

Slike koje dobijete ovom instanticom izgledaju neprepoznatljivo u odnosu na ono što ste snimali i to može biti jako zabavno, no praktičnost ovog "izuma" kuži samo Macnish koji se očito lijepo zabavio ovim DIY projektom. Čovjek nam je demonstrirao da se napredne tehnologije poput AI-a mogu koristiti na jedan potpuno drugi način. Jesu li pećinski ljudi izrađivali ljepše crteže od Macnishove pametne kamere? Vrlo vjerojatno, ali koga briga.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->