Nalazite se
Članak
Objavljeno: 03.07.2018. 16:02

Potvrdio Google 

Developeri trećih strana mogu vam čitat Gmailove

Google priznao da mailove Gmail korisnika ponekad mogu čitati developeri aplikacija trećih strana. 

Developeri trećih strana mogu vam čitat Gmailove

Korisnici Gmaila koji na svoje račune imaju spojene aplikacije trećih strana mogu bez svoje volje omogućiti developerima čitanje svojih emailova. Nakon što je ovo jedna tvrtka rekla Wall Street Journalu, Google je neizravno priznao da se to doista događa, izjavivši da nije u sukobu s njegovim pravilima.

Gmail je danas najpopularniji email servis na svijetu s 1,4 milijardom korisnika, a Google omogućuje ljudima da svoj račun povezuju s alatima za upravljanje vanjskim developerima i servisima poput sustava za planiranje putovanja ili usporedbu cijena. Kada svoj račun povezuju s nekim vanjskim servisom, od korisnika se traže određene privole, koje mogu uključivati mogućnost čitanja, slanja i brisanja emailova. WSJ tvrdi da je razgovarao sa zaposlenicima nekoliko tvrtki koji tvrde da su zahvaljujući ovome čitali na tisuće tuđih emailova. Među njima su i tvrtke Edison Software i eDataSource Inc. koje otvoreno priznaju da su čitale mailove korisnika kako bi poboljšale svoj softver i algoritme, a za to nisu tražile privole jer je ta praksa pokrivena ugovornim pravilima između Googlea i njegovih korisnika.   

Ukoliko želite vidjeti koje su aplikacije vezane uz vaš račun, logirajte se na Google i posjetite stranicu Sigurnosna provjera (check-up), gdje možete onemogućiti pristup treće strane "aplikacijama s niskorizičnim pristupom vašim podacima". Vjerojatno bismo to puno prije učinili da smo znali da uključuje i čitanje naših mailova. Fuj.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam