Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: C_Two u zračnom tunelu
Članak
Objavljeno: 26.11.2018. 15:31

Rimac 

VIDEO: C_Two u zračnom tunelu

Nakon testiranja u zračnom tunelu slijede mjerenja na samoj stazi, a vozač će dati svoj uvid u osjećaj vožnje

VIDEO: C_Two u zračnom tunelu

Na Rimčevom električnom hiperautomobilu C_Two radi se više od dvije godine, a iz Rimca su danas uploadali video o  testiranju u zračnom tunelu potencijalno najjačeg električnog automobila današnjice.

Nakon razvoja 2D i 3D modela, analize 3D modela te korištenjem CFD (Computational Fluid Dynamic) simulacija, nebrojeno mnogo iteracija i rješavanja kompleksnih jednadžbi uz pomoć superračunala BURA C_Two je ušao u fazu testiranja u zračnom tunelu.

Za tu svrhu izrađen je C_Two u punoj veličini s potpuno funkcionalnim i prilagodljivim komponentama, a taj je test omogućio realnu usporedbu CFD rezultata i onih iz tunela. 

Testiranje je bilo podijeljeno u tri dijela: računanje sile otpora, uzgona te koeficijenta hlađenja. CFD rezultati bili su relativno blizu eksperimentalnim rezultatima, a razlika između CFD rezultata i onih eksperimentalnih iznosila je 2,4 posto. 

Nakon testiranja u zračnom tunelu slijede mjerenja na samoj stazi, a vozač će dati svoj uvid u osjećaj vožnje i dati savjete za potencijalna poboljšanja.

Vezani sadržaji
Ključne riječi električni automobil Rimac C_Two
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam