Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Furhat je ponajbolji društveni robot
Članak
Objavljeno: 24.11.2018. 11:28

Furhat robotics 

VIDEO: Furhat je ponajbolji društveni robot

Robot može mijenjati lica, izražavati emocije i koristiti se za višestruke namjene.

VIDEO: Furhat je ponajbolji društveni robot

Tvrtka Furhat Robotics lansirala je svojeg robota koji može mijenjati face, raspoloženja, uloge i predstavljati pravu virtualnu ličnost sa sposobnošću prilagođavanja raznim zadaćama.

Robot nalik na bistu predstavlja potpuno novo računalno sučelje i vodi razgovore s ljudima puno naprednije nego pametni zvučnici ili AI chatbotovi.

Unutar "biste" nalazi se projekcijski sustav koji može projicirati razna lica na prozirnu maski koja služi kao zaslon te posjeduje mikrofone, kamere i zvučnike kako bi vas mogao vidjeti, čuti i s vama razgovarati, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Furhatov sustav praćenja korisnika stalno promatra sugovornike i gleda ih u oči, prepoznaje kada nešto kažete i zna kada vas treba slušati, a kada može nešto reći.  

Ovaj pristup robotici djeluje idealno za društvene robote i nije nam teško zamisliti da se i sami družimo s jednim Ferhatom u svojem domu, ili da ga susrećemo na recepcijama hotela, restorana, muzeja i tvrtki. Furhat Robotics želi razvijati raznovrsna lica s raznovrsnim karakterima koji bi odgovarali kontekstualno zadaći i mjestu na kojem bi se našli, a developerima će ponuditi obilje alata kako bi platformu mogli unaprjeđivati novim vještinama, AI algoritmima i neuralnim mrežama.

Furhat se već testira na infopultu zračne luke u Berlinu, a u Švedskoj ga jedna agencija za zapošljavanje želi koristiti za izobrazbu svojih zaposlenika, dok ga nekoliko škola u Stockholmu namjerava zaposliti kao pomoćnog učitelja

Vezani sadržaji
Ključne riječi Robot društveni Furhat Robotics
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam