Nalazite se
Članak
Objavljeno: 17.01.2018. 13:59

CES 2018 

VIDEO: Hologrami u zraku su nova generacija oglašavanja

Ovo prilično podsjeća na hologram princeze Leije iz prvog Star Wars filma.

VIDEO: Hologrami u zraku su nova generacija oglašavanja

Tvrtka Kino-mo na ovogodišnjem CES-u predstavila je svoj novi proizvod pod nazivom Hypervsn koji omogućuje pojavu animiranih holograma u zraku kakve smo mogli vidjeti u prvom Star Wars filmu kada je R2-D2 Lukeu i ekipi prikazivao hologram princeze Leije koja traži pomoć Obi-Wan Kenobija.

Moglo bi se reći da su njihovi hologrami kvalitetniji od onog ih Star Warsa, no još malo zaostaju pred onima kakve smo mogli vidjeti nedavno u filmu Blade Runner 2049.

Hypervsn holografski zasloni temelje se na vrlo jednostavnom i jeftinom rješenju uz pomoć LED tehnologije, odnosno "holoprojektoru" koji djeluje poput vjetrenjače ili propelera te se postavlja na zidove i uključuje u standardnu strujnu utičnicu. Nakon što se "vjetrenjače" uključe, u zraku se pojavljuju treperavi 3D objekti koji izgledaju kao da lete u zraku, mada se ne radi o pravim hologramima.

Kino-mo vjeruje da će Hypervsn koristiti marketinške agencije koje će svojim klijentima moći ponudi novu generaciju oglasa, a tehnologija se može skalirati za prikazivanje u većim ili manjim veličinama. Pored toga naglašavaju da su ovakvi holo-oglasi vidljivi i na jačem svjetlu, pa se mogu postavljati u svim prostorima i biti će vidljivi i s većih udaljenosti, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Pored svega toga, sustav se može povezivati Bluetoothom s raznim gadgetima, pa korisnici mogu uploadati holograme i upravljati njima bežično pomoću svojih pametnih telefona, tableta i prijenosnika. Kino-mo za sada ne planira razvijati neke potrošačke (kućne) inačice ove tehnologije, već ju nudi isključivo poslovnim korisnicima.

Vezani sadržaji
Ključne riječi hologrami Kino-mo CES 2018 Hypervsn
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam