Nalazite se
Članak
Objavljeno: 11.02.2016. 13:13

The Electron 

Pločica koja vam omogućuje izradu 3G gadgeta

Ako razvijate projekte interneta stvari (IoT), ova će vam pločica omogućiti najbolju povezivost.

Pločica koja vam omogućuje izradu 3G gadgeta

Svatko tko je započeo s izradom nekog svojeg IoT gadgeta, suočio se s problemom kako omogućiti da bude povezan u svakom trenutku, odnosno da ne ovisi isključivo o WiFi signalu.

Tvrtka Particle je upravo započela isporučivati pločicu sklopa pod nazivom TheElectron, koja osim osnovnih komponenti za izradu IoT gadgeta posjeduje i 2G ili 3G modem (ovisno o modelu), te utor za SIM karticu, te vam nudi i tarifni model naplate podatkovnog prometa u mnoštvu država širom svijeta među kojima se nalazi i Hrvatska. Ta će vas usluga koštati oko 3 dolara mjesečno (22 kn) po megabajtu, no to vam neće predstavljati neki veliki problem ako se radi o IoT gadgetu koji šalje sićušne količine podataka.

Dakako, koliko će vam ova pločica biti korisna ovisi najviše o projektu na kojem radite, no dobro je znati da sada možete napraviti tracker za ženine cipele koji će komunicirati s vašim telefonom i javljati vam koliko je vremena provela u šopingu, ili pametni prekidač za svjetlo koje ste (za razliku od WiFi modema) zaboravili ugasiti kada ste otišli na godišnji odmor.

Izvor: Particle

Vezani sadržaji
Ključne riječi 3G Particle The Electron
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->