Nalazite se
Članak
Objavljeno: 11.02.2016. 09:54

Microsoft 

74 tvrtke donose Microsoft aplikacije na Android uređaje

Microsoft se pohvalio sa 74 partnera koji instaliraju njegove aplikacije na Googleov OS.

74 tvrtke donose Microsoft aplikacije na Android uređaje

Nakon što je Microsoft objavio da je ušao u novo partnerstvo s Acerom koji će na Android telefone i tablete donijeti njegove aplikacije, Nick Parker, potpredsjednik Microsoftove divizije OEMD (Original Equipment Manufacturer Division), pohvalio se da ekipa iz Redmonda sada ima 74 partnera. Drugim riječima Redmond je prikupio čak 74 proizvođača Android uređaja iz 25 zemalja koji na svoje uređaje predinstaliraju Microsoftove aplikacije i servise poput Worda, Excela, PowerPointa, Skypea, OneDrivea i Outlooka.

Microsoft se ujedno pohvalio da se njegov softver i servise sada može naći na brojnim popularnim Android telefonima i tabletima koji uključuju LG G Pad 2, Samsung Galaxy S6 i Sony Xperiju Z4. Stoga je vrlo izvjesno da će se njegove aplikacije naći i na idućoj generaciji flagship telefona velikih Android proizvođača, koji će uključivati Samsung Galaxy S7 i Galaxy S7 Edge.

Osim licenciranja svojih Office aplikacija, Microsoft je lansirao veći broj Android i iOS aplikacija koje su besplatno dostupne u Google Play trgovini i App Storeu.

Istovremeno Microsoft nastoji uvjeriti developere da svoje aplikacije razvijaju za Windows Phone platformu korištenjem alata koji će im to olakšati kako što su Project Astoria (Android) i Project Islandwood (iOS). Mada ti alati još nisu u potpunosti dovršeni, Microsoft ističe da će na primjer Project Islandwood omogućiti developerima da svaku iOS aplikaciju portaju na Windows Phone za manje od 5 minuta. Tko ih uopće može odbiti?

Izvor: Microsoft Blog

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->