Nalazite se
Članak
Objavljeno: 23.07.2013. 14:06

Samsung 

Objavljeni detalji o novom Exynos 5 Octa SoC-u

Samsung objavio detalje o novom SoC-u koji donosi poboljšanje grafičkih performansi i optimizaciju potrošnje energije.

Objavljeni detalji o novom Exynos 5 Octa SoC-u

Nova inačica Exynos 5 Octa SoC-a (system on a chip) s kodnom oznakom 5420, temelji se na šestojezgrenom Mali-T628 MP6 čipu i sadrži četiri ARM Cortex-A15 jezgre koje rade na 1.8 GHz, te četiri 1.3 bGHz Cortex-A7s u ARM big.LITTLE konfiguraciji.

Samsung tvrdi kako novi SoC donosi bolju optimizaciju u potrošnji energije za 20% u odnosu na prethodnu generaciju, te može pružiti dvostruko bolju grafiku.

Dual-channel LPDDR3 memorija koja radi na taktu od 933 MHz daje procesoru memorijsku propusnost od 14,9 GBps, što omogućuje full HD WiFi display podršku.

EXYNOS_5420_1-0

U sustavu se nalazi i ugrađeno rješenje za kompresiju slike koje omogućuje energetsku učinkovitost tijekom loadanja, a tu je i podrška za OpenGL ES 3.0 i Full Profile Open CL 1.1, što, kako kažu, "omogućuje konjske snage potrebne za multi-layer rendering kompleksnih high-end gaming scenarija, post-procesiranje, te dijeljenje fotografija i videa, kao i visoke funkcije multitasking operacija".

U svojem medijskom priopćenju Samsung također navodi kako je grafika novog SoC-a dovoljno snažna za izvođenje visokih performansi na WQXGA ekranima (2500 x 1600 piksela).

I na kraju, Samsung kaže kako novi procesor uključuje "različite full HD 60 fps video hardverske codec engine za 1080p video  snimanje i reprodukciju.

U priopćenju se ne navodi koji bi uređaji prvi trebali dobiti nove SoC-ove, no uzorci čipova se već isporučuju Samsungovim partnerima, a masovna produkcija će započeti u kolovozu ove godine. 

Izvor: Samsung

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->