Nalazite se
Članak
Objavljeno: 22.07.2013. 12:23

ProDesk3D 

3D desktop printer visoke razlučivosti

Novi 3D printer tvrtke BotObjects izrađuje predmete bez grubih uočljivih linija.

3D desktop printer visoke razlučivosti

"Kućni" desktop 3D printeri vrlo često imaju jedan veliki problem. Naime, njihova razlučivost ovisi o veličini mlaza rastopljene plastike koja se printa u slojevima (layerima). Ako su layeri preveliki, postaju vidljivi, pa stoga na predmetima koji se izrađuju možete vidjeti i opipati grube crte strukture, zbog čega objekti djeluju nadorađeni.

Novi printer tvrtke BotObjects pod nazivom ProDesk3D koji bi se uskoro trebao isporučivati, uspješno rješava taj problem.

Za razliku od poznatog Makerbotovog Replicator 2 3D printera koji nudi razlučivost od 100 mikrona, ovaj printer donosi razlučivost od 25 mikrona što mu nudi mogućnost izrade lijepih objekata visoke razlučivosti u boji, koji ne djeluju grubo kao što to donosi većina drugih desktop rješenja, već izgledaju kao da su ih radili skupi industrijski printeri.

predmeti

Vaza, robot i frula izrađeni Prodesk 3D printerom.

Pored toga, BotObjects navodi kako njihov 3D printer ima mogućnost istovremenog korištenja više catridgea poput inkjet pisača, kako bi mogao izrađivati predmete bez potrebe za zaustavljanjem rada i postavljanja drugog "punjenja" s plastikom.

Mada se ne objašnjava kako to funkcionira, čini nam se kako ovaj printer koristi boju kojom prema potrebi boji ABS plastiku tijekom printanja, što mu omogućuje izradu predmeta u "punoj boji" brzinom od 175 mm u sekundi.

Cijena ovog printera za koji trenutno samo primaju predbilježbe iznosi 2.849 dolara (16.322 kn), a više informacija potražite na poveznici izvora ove vijesti. 

Izvor: BotObjects

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->