Nalazite se
Članak
Objavljeno: 22.07.2013. 13:08

Glasina 

VIDEO: Xperia mobiteli dobivaju eksternu kameru

Sony navodno radi na zanimljivom eksternom dodatku za svoje Xperia pametne telefone.

VIDEO: Xperia mobiteli dobivaju eksternu kameru

U posljednje vrijeme često kolaju glasine o novom Sonyevom pametnom telefonu Sony Xperia Honami, koji bi trebao biti opremljen kamerom od 20 megapiksela i četverojezgrenim Snapdragon 800 procesorom radnog takta 2,2 GHz.

Portal SonyAlpha Rumors koji je specijaliziran za glasine i procurjele informacije u vezi Sonyevih proizvoda, tvrdi kako im je od strane "top izvora" bliskog Sonyu stigla informacija koja kaže da Sony razvija vrlo zanimljiv dodatak za Xperia pametne telefone, eksternu kameru s vlastitim senzorom koja će se moći spajati na mobitele.

Ova ideja nas podsjeća na konceptualni proizvod (slika gore i video dolje) koji je prikazan još na CES sajmu 2011. godine, gdje su dizajneri grupe Artefact demonstrirali prototip kamere za mobitele VVIL (Wireless Vievfinder Interchangeable Lens), koja djeluje poput gadgeta o kojem govori ova glasina.

Obzirom da VVIL nije još uvijek dogurao do tržišnog proizvoda, postoji mogućnost da je Sony kupio patent ekipe iz Artefacta ili s njima surađuje na izradi ovog eksternog fotića.

Ista glasina kaže kako će gadget posjedovati Sony Exmor R 20.2 MP senzor i f/1.8 Carl Zeis leće, te će imati ugrađen NFC i WiFi kako bi mogao automatski prebacivati slike na Sonyeve Xperia pametne telefone. 

Izvor: SonyAlpha Rumors 

VIDEO: WVIL eksterna kamera za digitalne fotoaparate (CES 2011)

Vezani sadržaji
Ključne riječi Sony Xperia kamera eksterna
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->