Nalazite se
Članak
Objavljeno: 14.11.2018. 13:24

My Skin Track/UV 

Nosivi senzor prati UV zračenje i zagađenje

L'Oreal lansirao nosivi senzor koji prati čistoću zraka, UV zračenje i razine peludi.

Nosivi senzor prati UV zračenje i zagađenje

L'Oreal je jedna od najvećih kozmetičkih tvrtki na svijetu, no u posljednjih nekoliko godina razvija i zanimljiva tehnološka rješenja koja bi trebala dodatno pomoću u zaštiti kože. Među njihovim proizvodima tog tipa postoje My UV Patch naljepnica koja korisnika obavještava koliko je sunčevo zračenje utjecalo na njegovu kožu, kao i UV Sense, mali gadget koji prati korisnikovu izloženost sunčevom svjetlu.

Novi L'Orealov proizvod My Skin Track/UV je nosivi gadget bez baterija koji prati više stvari odjednom, uključujući izloženost UV zračenju, zagađenjima, peludi i vlažnosti.    

Gadget je razvijen u suradnji s tvrtkom La Roche-Posay i profesorom Johnom Rogersom s američkog Sveučilišta Northwestern, koji je svojevremeno predstavio nosive senzorske privremene tetovaže.

Gadget je vodootporan i radi na pogon korisnikovog pametnog telefona korištenjem NFC-a, a senzor se aktivira sunčevom svjetlošću i donosi trenutni status navedenih stvari koje prati te pohranjuje podatke unatrag 3 mjeseca. Njegova primarna funkcija je praćenje UV zračenja, no integracijom Apple HealthKita dobio je je mogućnosti praćenja vlažnosti, peludi i zagađenja. L'Oreal i partneri su se pobrinuli oko dizajna, kako bi izgledao poput neupadljivog fashion gadgeta ili nakita.

Uređaj je zasad dostupan u Appleovom američkom App Storeu po cijeni od 60 dolara.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->