Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Hiperzvučni nuklearni projektil stiže u rusku vojsku
Članak
Objavljeno: 11.11.2018. 13:03

Avangard 

VIDEO: Hiperzvučni nuklearni projektil stiže u rusku vojsku

Interkontinentalni projektil moći će stići do bilo kojeg dijela Zemlje i izbrisati čitav grad.

VIDEO: Hiperzvučni nuklearni projektil stiže u rusku vojsku

Ruska novinska agencija TASS tvrdi da će prije kraja iduće godine u operativnu uporabu ruske vojske stići hiperzvučni projektil Avangard.

Citirajući neimenovani izvor u ruskoj vojsci, TASS kaže da će do tada biti postavljena najmanje dva takva sustava, no njihov broj bi mogao narasti do 6 jedinica.

Prema službenoj izjavi ruskog ministarstva obrane, prvi Avangard sustav će dobiti Raketna divizija crvene zastave koja je smještena u regiju Orenburg u južnom Uralu. 

Avangard je strateški interkontinentalni balistički projektil koji je u stanju letjeti brzinom 22 puta bržom od brzine zvuka kroz guste slojeve atmosfere, manevrirati po svojoj putanju i visini i na kraju se zabiti u svoj cilj poput meteora, a u planu je da nosi dvije nuklearne bojeve glavu koje su u stanju izbrisati čitav grad srednje veličine s lica Zemlje, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Novo oružje je prvi puta otkrio predsjednik Putin koji je izjavio da niti jedan postojeći proturaketni sustav u svijetu nije u stanju presresti ili onesposobiti Avangard. Uz to Putin je rekao da se novo oružje već razmješta u rusku vojsku kojoj će biti na raspolaganju 2019. godine.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->