Nalazite se
Članak
Objavljeno: 26.03.2015. 12:55

Glasina 

Microsoft "ubija" Windows RT ove godine

Novi Surface tableti definitivno neće biti pogonjeni operativnim sustavom Windows RT.

Microsoft "ubija" Windows RT ove godine

Kako stvari stoje, sada je i više nego očito da je operativni sustav Windows RT koji se nalazio na Surface tabletima neka vrsta "nove Viste", odnosno jedan od najvećih Microsoftovih promašaja u svijetu OS-ova iz Redmonda.

Prema pisanju Softpedije, Microsoft je izgleda i sam priznao da je smrt Windows RT-a neminovna, jer je sada u svim njihovim planovima fokus na operativnom sustavu Windows 10 za mobilne uređaje, što će biti definitivno potvrđeno ukoliko na BUILD 2015 konferenciji (29. travnja - 1. svibnja 2015.), budu prikazani novi Surface tableti koji će raditi na "punokrvnoj" inačici Windowsa 8.1, a ne na "okljaštrenim" Windowsima RT.

Prema izvorima iz Redmonda, Microsoft planira predstaviti nasljednika Surface 3 Pro tableta koji će se najvjerojatnije zvati Surface Pro 4, kao i manji model pod nazivom Surface Mini. Mada se mislilo da će taj mali tablet raditi na Windows RT OS-u, ukoliko Microsoft doista "ubije" svoj promašeni operativni sustav, vrlo je vjerojatno da će raditi na Windows 10 for phones OS-u.

Dakako, ovo je za sada još uvijek samo u domeni glasine, pa se valja strpiti na službeno priopćenje iz Redmonda.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam