Nalazite se
Članak
Objavljeno: 26.03.2015. 10:05

Glasina 

Samsung kupuje AMD

Južnokorejski mediji tvrde da se Samsung nalazi u ozbiljnim pregovorima za akviziciju AMD-a.

Samsung kupuje AMD

Poznato je da je Samsung do sada već razmišljao o kupnji AMD-a, pa glasina koju prenose južnokorejski mediji nije neko iznenađenje. Oni tvrde da se Samsung sada nalazi znatno dublje u pregovorima nego ikada prije, te da želi kupiti AMD kako bi se mogao bolje tržišno nadmetati s Intelom na polju CPU-a i GPU-a, ali i s Qualcommom, koji mu do sada nije predstavljao neku opasnu konkurenciju jer su s njim imali uglavnom dobre partnerske odnose.

Osim toga, Samsung je posebno zainteresiran za AMD-ov portfelj patenata koji bi ga u budućim projektima trebao zaštititi od "patentnih trollova" i donijeti "vatrenu moć" za borbu protiv Intela i Nvidije.

U ovom trenutku nije jasno koliko bi ova akvizicija mogla utjecati na PC tržište, obzirom da Samsung možda ne bi dopustio AMD-u da se pretjerano nadmeće s Nvidijom i Intelom na polju računalnog hardvera, već bi ga mogao pridružiti svojoj mobilnoj diviziji.

Za sada niti od jedne tvrtke nema niti slova u vezi ove glasine, pa ćemo malo pričekati prije nego proglasimo ovo kao jednu od najvećih senzacija u svijetu ICT-a. 

Izvor: Economy Hankooki.com

Vezani sadržaji
Ključne riječi Samsung akvizicija AMD
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam