Nalazite se
Članak
Objavljeno: 07.01.2019. 14:03

CES 2019 

Micro LED TV dijagonale od 219 inča

Micro LED tehnologija je očito jedna od stvari koje će Samsung forsirati ove godine.

Micro LED TV dijagonale od 219 inča

Samsung je na svojem "TV događanju" u okviru CES 2019 sajma u Las Vegasu odlučio puno pažnje pokloniti micro LED tehnologiji TV zaslona, pa su njegove micro LED inovacije dominirale eventom i dale naslutiti da će micro LED televizori koji su složeni od višestrukih modula uskoro stići na tržište.

Prvi uređaj koji bi se trebao naći na tržištu tijekom 2019. godine biti će 75-inčni micro LED 4K zaslon koji se sastoji od više modula koji su spojeni zajedno. Zahvaljujući novim tehnološkim rješenjima, između modula nećete vidjeti nikakve rubove ili crte čim se odmaknete na samo koji metar od zaslona, a to neće uopće utjecati na 4K rezoluciju i izuzetnu svjetlinu slike, a modularnost ujedno omogućuje da dobijete različite dijagonale i nestandardne omjere stranica zaslona.

Samsung-FL2019_Micro-LED-75_Unveil-Stage

Za razliku od prošlogodišnjeg CES-a na kojem je pokazao veliki micro LED zaslon The Wall od 146 inča, Samsung je na ovogodišnjem sajmu predstavio još veći „zid“ od čak 219 inča. Drugim riječima, ako imate dovoljno veliku sobu ili planirate otvoriti svoje kino, možete si složiti Samsungov ogromni zaslon, na čijoj vam dijagonali od 5,5 metara ništa neće promaći tijekom gledanja filma ili utakmice, uz izuzetno visoku svjetlinu i kvalitetu slike. Taj zaslon je na CES-u bio Samsungova demonstracija kojom želi poručiti da je micro LED gotovo beskonačno skalabilna tehnologija.     

The Wall 219 inch

Ako se pitate zbog čega Samsung ima toliko povjerenje u micro LED tehnologiju, stvar je u tome da u njoj baš poput OLED-a, svaki piksel može stvarati vlastito osvjetljenje i boju. Za razliku od OLED-a, u micro LED tehnologiji milijuni mikroskopskih LED čipova nisu organski, što ih čini znatno izdržljivijim i trajnijim. Pored toga Samsung tvrdi da micro OLED može pružiti raspone boja veće od trenutnog DCI standarda, kao i razine svjetline do 10.000 nita. Pored toga Micro LED može podržavati kuteve gledanja od 180 stupnjeva, a obzirom da se za razliku od OLED-a ne degradira, tehnologija je pogodna za korištenje u uvijek uključenim (allways on) zaslonima. 

Koliko bi vas koštao jedan micro OLED zaslon od 219 inča Samsung još nije naveo, možda da nam se ne zavrti u glavi od brojke koja sigurno neće biti mala. Isto tako još nisu poznate ni cijene 75-inčnog modela. 

Vezani sadržaji
Ključne riječi Samsung micro LED CES 2019
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->