Nalazite se
Članak
Objavljeno: 06.01.2019. 12:47

CES 2019 

Univerzalni punjač laptopa osvojio nagradu za inovativnost

Osim laptopa, ovaj bežični kontaktni punjač omogućuje istovremeno punjenje telefona i tableta.

Univerzalni punjač laptopa osvojio nagradu za inovativnost

Među ovogodišnjim CES 2019 Innovation Award nagradama za inovacije koje tradicionalno dodjeljuje najveći tehnološki sajam nekoliko mjeseci uoči održavanja, nagrađena je francuska tvrtka energysquare, koja je prije nekoliko godine na Kickstarteru uspješno "crowdfundala" svoju tehnologiju kontaktnog bežičnog punjenja PcB (Power by Contact). Sustav se temelji na "podlošku" sastavljenom od kvadrata na koje možete postavljati pametne telefone i tablete i puniti ih bez potrebe za spajanjem bilo kakvim kabelima.

energysquare_Laptop on  a charging surface

Mada je osnovi sustav zamišljen za punjenje pametnih telefona i tableta, tijekom razvoja tehnologije energysquare je omogućio korištenje na prijenosnim računalima, što je bilo dovoljan razlog za osvajanje CES 2019 nagrade za inovaciju.

Mada se u nazivu punjač naziva "univerzalnim", to ne znači da ćete na podložak moći staviti bilo kakav laptop i puniti ga na taj način, jer sustav funkcionira isključivo na laptopima opremljenim specijalnim "patchem".

energysquare_Laptop on a smart blotter_zoom

To znači da na laptopu s donje strane morate imati odgovarajuću površinu koja će omogućiti indukcijsko punjenje, pa ćemo morati pričekati da energysquare objavi popis partnera koji će proizvoditi laptope modificirane na taj način, a na CES sajmu se može vidjeti samo radni prototip.

energysquare_Various devices on  charging surface

Za sada nije poznato koliko će vas više koštati laptop s takvim sustavom punjenja, no to ga ne bi smjelo previše poskupjeti jer se kontaktna površina spaja na bateriju uređaja na dva mjesta tankom metalnom trakom koje će biti integrirana u podnožje laptopa. Kada laptop postavite na podložak za punjenje, ta će traka morati dodirivati samo kvadrata na njemu, dok ćete ostale moći koristiti za punjenje drugih gadgeta poput telefona, tableta, slušalica, pa čak i baterijskih bušilica.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->