Nalazite se
Članak
Objavljeno: 04.06.2013. 13:34

Computex 2013 

Intel Creative Senz3D kamera nalik na Kinect

Ova Intelova kamera uskoro će se integrirati u ultraprijenosnike i tablete.

Intel Creative Senz3D kamera nalik na Kinect

Intel je na Computexu pokazao Creative Senz3D perifernu kameru kao dodatak prikazanim procesorima nove Haswell generacije, 2-u-1 uređajima i tabletima.

Ova kamera koja djeluje poput klasične web kamere, prilično je nalik na Kinect, te omogućuje korištenje putem unošenja jednostavnih gesti ruku, kao i glasovnih komandi.

Taj gadget koji će na tržište stići između srpnja i rujna ove godine, koristi 3D dubinsku percepciju poput Microsoftovog Kinecta, a obzirom da ima mogućnost prepoznavanja lica, mogao bi se koristiti i za sigurnosne svrhe. Kamera je također dizajnirana za korištenje uz bok drugim "perceptualnim" tehnologijama poput ekrana osjetljivih na dodir.

Creative Senz3D  kamera koja dolazi u obliku zasebnog perifernog uređaja za računala i tablete, tek je prvi takav proizvod ekipe iz Intela, jer oni namjeravaju svoju 3D dubinsku tehnologiju u skoroj budućnosti ugrađivati direktno u sve uređaje temeljene na Intelovom hardveru.

Stoga kažu da bi se u drugom kvartalu 2014. trebali pojaviti ultraprijenosnici i tableti koji će Senz3D tehnologiju kamere već imati ugrađenu u sebi.  Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->