Nalazite se
Članak
Objavljeno: 16.05.2011. 10:45

Nagodba 

LimeWire plaća 105 milijuna $ za kršenje autorskih prava

Nakon višegodišnje pravne bitke, Limewire je odlučio platiti velike novce da ne potone do kraja.

LimeWire plaća 105 milijuna $ za kršenje autorskih prava

Tvrtka LimeWire, koja je razvila nekoć jako popularnu programsku opremu za razmjenu datoteka preko interneta, američkim će izdavačima zbog kršenja autorskih prava isplatiti 105 milijuna USD odštete.
Odšteta je dogovorena u izvansudskoj nagodbi s organizacijom RIAA koja štiti autorska prava svojih članova, djelujući uglavnom u diskografskoj industrij. Nakon što je RIIA svojevremeno pokrenula tužbu, a sudska bitka trajala više godina, konačno je LimeWireu odzvonilo u svibnju prošle godine, kada ga je sud prepoznao kao krivca za kršenje autorskih prava. Naravno, uslijedile su žalbe, no Limewireu se nije dobro pisalo.
Ovih je dana Limewire odlučio nagodbom riješiti spor, što će ih koštati 105 milijuna dolara, no očito su procijenili kako više ne postoji prostor za pravnu bitku, pa im je u cilju preživljavanja ovo bio jedini mogući potez.

limewire upozorenje

Službeni web još uvijek je mrtav i "krasi" ga obavijest o tužbi.

Tvrtka je već ranije korisnicima onemogućila korištenje programske opreme, no samo do inačice 5.5.11. Starije inačice su i dalje posve funkcionalne, a program je doživio i “reinkarnaciju” u obliku izdanja LimeWire Pirate Edition.
Koje su još stavke ušle u obaveze Limewirea nakon izvansudske nagodbe još nije poznato. Postavlja se pitanje, hoće li Limewire sad "napasti" i proizvođači softvera i hoće li Limewire više ikada "proraditi" u bilo kojem obliku?

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam