Nalazite se
Članak
Objavljeno: 27.11.2020. 11:28

Tržišna analitika 

IDC: 5G telefoni će se prodavati kao ludi

Stručnjaci predviđaju oporavak tržišta u ovom kvartalu i nastavak rasta prodaje pametnih telefona u idućim razdobljima.

IDC: 5G telefoni će se prodavati kao ludi

Svima nam je jasno da je pandemija izazvala velike potrese na tržištu pametnih telefona, pa ne čudi da su Samsung i Huawei izvijestili o padu prodaje, posebice na tržištima zapadne Europe. Dobro, što se Huaweija tiče, on ima i drugih problema, ali nećemo sada o tome.

Sudeći prema istraživanju koje je proveo IDC, tržište pametnih telefona bi se trebalo oporaviti još u četvrtom kvartalu ove godine, za što je djelomično zaslužna sve veća potražnja za 5G modelima.

Tržište 5G telefona je u posljednje vrijeme zabilježilo značajan rast, obzirom na sve više uređaja koji podržavaju 5G tehnologiju, uključujući čitavu liniju Appleovih novih iPhoneova serije 12.

Analitičari predviđaju rast tržišta pametnih telefona za 2,4 posto u ovom kvartalu u odnosu na isto razdoblje prošle godine, dok se idući rast očekuje za prvi kvartal 2021. godine.

IDC pametni telefoni - predviđanja

"Došli smo do zaključka da su usprkos mjerama lockdowna i ekonomskih problema, korisnici na mnogim tržištima preusmjerili svoje uobičajeno trošenje novca sa stvari poput putovanja i posjeta restoranima, prema potrošačkoj elektronici, a pametni telefoni su značajan faktor u toj transformaciji", navodi Ryan Reith, potpredsjednik IDC-ovog odjela Worldwide Mobile Device Trackers.

IDC predviđa da će rezultati prodaje za ovu godinu ukazati na podatak da 10 posto od ukupne prodaje otpada na 5G uređaje, a potražnja za njima će se i dalje nastaviti, da bi 2024. godine ti uređaji trebali činili 30 posto tržišta smartfona.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->