Nalazite se
Članak
Objavljeno: 03.12.2016. 11:12

Mobilni Windowsi 

HP: Windows 10 Mobile je sigurniji od Androida

Otkrijte zbog čega je za Elite X3 telefon izabran Windows 10 Mobile a ne Android.

HP: Windows 10 Mobile je sigurniji od Androida

Kada je HP predstavio svoj Windows "supertelefon" Elite X3, mnogi su se zapitali je li im to bio pametan potez, obzirom da na tržištu pametnih telefona suvereno vlada Android i nešto manje iOS, dok je udio Windows Phone i 10 Mobile uređaja gotovo zanemariv. Pored toga, nerazmjerno veliki broj aplikacija na Androidu predstavlja još jedan veliki argument u korist Googleovog mobilnog operativnog sustava, dok je na strani Elitea X3 samo kompatibilnost s HP-ovim Windows računalima i značajka Continuum.

U izjavi objavljenoj na onMSFT portalu, HP objašnjava da je odabir Windows 10 Mobile OS-a ispred Androida odlučen gotovo isključivo iz sigurnosnih razloga, dok je nešto manji razlog bila i fragmentacija Androida.

HP kaže da na Androidu postoji više od 75 tisuća poznatih sigurnosnih prijetnji, a tome uvelike doprinosi i fragmentiranost različitih inačica Android OS-a (Marshmallov, KitKat, Lollipop).

Android sigurnost

Pored toga, HP je posebno zainteresiran za takozvane univerzalne aplikacije i integrirano iskustvo, što Microsoft snažno podupire i gura ovih dana, kako bi se prožetost mobilne i desktop Windows platforme čim više iskoristila kao prednost pred drugim operativnim sustavima.

I na kraju HP kaže da na Windows 10 Mobile platformi postoje sve esencijalne aplikacije koje koristi većina korisnika, uključujući Facebook, WhatsApp i Instagram, te dodaje da je i kompatibilnost s postojećom infrastrukturom imala svoju ulogu u odabiru Windowsa.

HP očito postaje najveći zagovorniik Windows 10 Mobile platforme, pa se spekulira da bi iduće godine mogao izdati još nekoliko Windows telefona.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam