Nalazite se
Članak
Objavljeno: 02.12.2016. 13:03

New Horizon 

AMD uskoro lansira Intel killera Zen CPU

Za desetak dana ćemo saznati mogu li AMD-ovi high-end Zen procesori doista zaprijetiti Intelovim.

AMD uskoro lansira Intel killera Zen CPU

Na AMD-ovoj službenoj stranici pokrenuto je odbrojavanje do lansiranja Zen procesora, koji bi poznatog proizvođača čipova nakon dugo godina trebali vratiti na vrh ponude high-end CPU-a, odnosno ka tržišnom segmentu kojim prilično suvereno vlada Intel.

Službeno predstavljanje će uslijediti 13. prosinca 2016. kada će AMD lansirati Live Zen CPU demoe, za koje pretpostavljamo da će vrtjeti benchmarke i eventualno prikazati usporedbu s rezultatima Intelovih procesora.

Prema najavi na službenoj web stranici, u fokusu predstavljanja će biti „gaming novog obzora“ (New Horizon gaming), što  potvrđuje i angažman poznatog gaming novinara Geoffa Keighleya koji će prezentirati Zen CPU-e.

Mada se o detaljima lansiranja novih procesora još ne zna previše, neke nepotvrđene glasine sugeriraju kako bi četiri Zen procesora iz "Summit Ridge" serije na tržište mogli stići već početkom sljedeće godine.

Glasine također govore da bi najbolji osmerojezgreni CPU mogao koštati 3.500 kn, nešto slabiji čip (također s osam jezgri) oko 2.500 kn, šesterojezgreni SR5 1800 kn, a četverojezgreni SR3 1.100 kn. Nadamo se da će naš Vidilab uskoro imati puno posla oko testiranja novih AMD-ovih procesora u "strogo kontroliranim uvjetima".

Radi li se doista o Intel killerima ili o puno vike nizašto, saznat ćemo uskoro.  

Izvor: Vidilab

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam