Nalazite se
Članak
Objavljeno: 28.11.2016. 11:09

Helio P35 

Odgovor Mediateka na Snapdragon 835

Najnovija glasina govori da je Mediatek u svojem novom čipsetu odlučio koristiti TSMC-ov 10 nm FinFET proces proizvodnje.

Odgovor Mediateka na Snapdragon 835

Rivalstvo između Mediateka i Qualcomma je već poznata stvar, a proizvođač Snapdragona u tom "ratu čipseta" ima određenu prednost, posebice od izlaska Snapdragona 820, dok je Mediatek umjesto naprednijih tehnologija tržištu nudio nešto slabija i dakako jeftinija rješenja.

Prema novoj glasini koja dolazi iz Kine Mediatek je odlučio koristiti TSMC-ov 10-nanometarski FinFET tehnološki proces proizvodnje za izradu svojeg idućeg high-end Helio P35 čipseta, a prvi telefoni koji će biti opremljeni njime stići će na tržište u trećem kvartalu 2017. godine.

Što se specifikacija tiče, Helio P35 će imati podršku za UFS 2.1 kao i nedavno najavljeni Qualcommov Snapdragon 835, te će imati 10-jezgreni procesor, a kako bi se smanjili troškovi proizvodnje u njega će ugraditi Mali-G71 GPU. Čipset će imati podršku za do 10 GB RAM-a, te će ponuditi sustav brzog punjenja koji će vaš pametni telefon napuniti od nule do 70% za samo 20 minuta.

Mediatek za sada još nije potvrdio točnost ove informacije, no vijest zvuči doista logično, jer bi mu ovaj čipset mogao omogućiti dostizanje Qualcomma. Ako je ovo istina, pitanje je samo koliko će se proizvođača pametnih telefona odlučiti dati prednost Mediatekovom novom čipsetu pred Qualcommovim u svojim novim uređajima.   

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->