Nalazite se
  • Računala
  • Novosti
  • Google predstavio nove servise: Android @ Home, Music Beta i Google Movies
Članak
Objavljeno: 10.05.2011. 22:18

Google predstavio nove servise: Android @ Home, Music Beta i Google Movies

Google je na I/O konferenciji predstavio i nove servise koji će obogatiti Android operativni sustav, odnosno uređaje bazirane na Androidu.

Google predstavio nove servise: Android @ Home, Music Beta i Google Movies

Google je na I/O konferenciji predstavio i nove servise koji će obogatiti Android operativni sustav, odnosno uređaje bazirane na Androidu. Google je tako predstavio Android @ Home, Music Beta i Google Movies servise.
Za početak, Android @ Home je, kako je to Google objasnio, framework koji će Android uređaj pretvoriti u automatizacijski upravljač koji spaja i upravlja svim uređajima u korisnikovom domu. Android @ Home će se tako moći koristiti za upravljanje igraćim konzolama, osvjetljenjem kuće, kućanskim aparatima i generalno svime ostalime što developeri zamisle.

 Android @ Home pretvoriti će Android uređaj u upravljač koji upravlja svim uređajima u domu 

Što je posebice interesantno, Android @ Home će za developere biti potpuno besplatan, te neće zahtijevati nikakvo plaćanje ni registraciju.

Nadalje, tu je Music Beta servis koji će korisnicima ponuditi cloud-baziranu soluciju za pohranjivanje i streamanje njihove kolekcije digitalne glazbe. Što je posebice impresivno, kada je Google izjavio "kolekcije digitalne glazbe", tada je doista i mislio na cijele kolekcije iz razloga što Googleov Music Beta servis podržava pohranu do čak 20.000 pjesama.

 Na Music Beta cloud moći ćete pohraniti čak 20.000 pjesama. 

Googleov Music Beta servis trenutno je raspoloživ isključivo putem pozivnice, i biti će u potpunosti besplatan, odnosno barem tijekom perioda beta faze. Do ovog servisa možete doći već sada, no morate dobiti pozivnicu.
Naposljetku, Google je predstavio novi servis za posudbu filmova na Android uređajima, Google Movies. Posudbe će početi od 1,99 američkih dolara, a korisnici će fimove moći preuzeti direktno s Android Marketa. Svaki će vam film nakon posudbe biti raspoloživ na period od 30 dana, a nakon što film pokrenete, na raspolaganju ćete imati 24 sata za završavanje gledanja.

 Posudbe filmova na Google Movies kreću od 1,99 USD, a film ćete moći posuditi na period od 30 dana. 

Google će izbaciti zasebne aplikacije ovog servisa za smartphone i tablet uređaje, a aplikacije će korisnicima omogućiti live streaming na uređaj.
U ovom su trenutku za korisnike Motorolinog tableta XOOM raspoložive tisuće filmova, a servis će za Android 2.2 uređaje biti raspoloživ unutar nekoliko narednih tjedana.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->