Nalazite se
Članak
Objavljeno: 13.04.2011. 18:37

Mentalno sučelje 

Mislima birajte brojeve na mobitelu

Mentalno sučelje za biranje brojeva na mobitelu mislima

Mislima birajte brojeve na mobitelu

Mentalno sučelje za rad na računalu nije novost, još prije nekoliko godina smo isprobavali kontrolere uz čiju pomoć možete igrama upravljati mislima, a uređaji tog tipa često se koriste i kao pomoć za interakciju invalidnih osoba s računalom.

Nedavno smo pisali o sučelju za upravljanje invalidskih kolica mislima, dok ovaj projekt koji razvija Sveučilište Kalifornije iz San Diega, sustav mentalnog sučelja odvodi za još jedan korak dalje.

Naime, tamošnji znanstvenik zvučnog imena Tzyy-Ping Jung razvio je mentalno sučelje uz čiju pomoć ćete moći mislima birati brojeve na mobitelu.  Tijekom provođenja studije na testnim subjektima, točnost biranih brojeva kretala se između 70% i 85%, što je prilično veliki postotak, no još uvijek nedovoljno velik da bi se već moglo razmišljati o komercijalnoj upotrebi za potrebe vaše hands-free mobilne komunikacije.

U svakodnevnoj uporabi  bilo bi i pomalo nezgodno da na glavi morate nositi kapu punu elektroda kad poželite nazvati tetku u Njemačku, no tko zna, danas sutra to možda profuraju kao novu modu.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->